Papua Nová Guinea káva
Zní vám papuánská káva až moc exoticky? Rádi vás s ní seznámíme — je totiž opravdu jedinečná! Většina plantáží se nachází ve vysokých nadmořských výškách v oblastech kolem pohoří Wahgi Valley, kde se kávovníky pěstují na sopečné půdě a sklízí ručně. Pěstování zde začalo v 30. letech 20. století, kdy byly dovezeny první kávovníkové keře z Jamajky — právě odtud pochází i slavná odrůda Blue Mountain.
Káva z Papuy Nové Guiney mimořádně vyvážená. Má střední tělo, jemnou aciditu a komplexní aroma s tóny čokolády, karamelu, sušeného ovoce a koření. V chuti se často objevuje i příjemná ovocná sladkost s nádechem tropického ovoce. Hodí se na filtr i espresso.
☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy.
Řazení produktů
Značky
#Tag
Acidita?
Balení
Chuťové tóny?
Metoda přípravy
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu?
Značka
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Káva z Papuy Nové Guineje
Nechte se pohltit vůní kávy z Papuy Nové Guiney z COFFEESPOTU s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo naší moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme, s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.
Do Papuy se káva dostala až koncem 19. století. Tehdy ještě Papuánci o produkci kávy ve velkém neuvažovali. Ta začala až koncem 20. let 20. století s použitím kávovníků z horské oblasti Jamajky. Už v té době se pěstitelé začali sdružovat, hlavně proto, aby obstáli mezi konkurencí producentů z větších zemí a dokázali si vyjednat co nejlepší cenu za svou kávu.
Papuánská organická káva
Kávový byznys se na Papui naplno rozjel v 50. letech 20. století. Káva se často pěstuje na odlehlých místech, kam nemá přístup technika. Pěstitelé tedy volí cestu organického zemědělství. Káva je sbíraná ručně a pesticidy ani žádná další chemie se na rostliny zkrátka nepoužívají.
Jak chutná káva z Papuy Nové Guineje?
Farmáři na Papui pěstují převážně Arabicu, z odrůd to jsou Bourbon a její kultivar Arusha a Typica. Při zpracovávání se používá promytá metoda (washed). Papuánská káva má jednu z nejsladších vůní, v chuti ucítíte exotické ovoce, koření a čokoládu. Jde tedy o méně obvyklou kombinaci, která ale rozhodně stojí za ochutnání.
Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší papuánskou kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.
☕️TIP: Na COFFEESPOTU objevíte nejen výběrovou kávu z Papuy Nové Guiney, která zaujme jak nováčky v oblasti kávy, tak zkušené baristy, ale také kávy z dalších exotických destinací — například Honduras, Kuba, Brazílie nebo Zimbabwe. Můžete tak cestovat za chutěmi světa bez opuštění domova. Ať už preferujete balení 250 g, 500 g nebo 1 kg, u nás najdete to pravé. A nezapomeňte ochutnat také prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra JANKA.