Brazilská káva
6 položek celkem
Značky
#Tag
Acidita
Balení
Chuťové tóny
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu
Značka
Položek k zobrazení: 6
Jihoamerická Brazílie se s průměrným výnosem kolem 2,8 milionu tun pyšní titulem největšího producenta kávy na světě. Brazilci kávu přímo zbožňují. Zhruba polovinu výpěstku sami spotřebují. Plody nejprve sklízí a až potom pečlivě třídí.
Na 300 000 farem po celé zemi produkuje převážně lehce promytou Arabiku – odrůdy Bourbon, Mundo Novo, Catuai, Acaia nebo Icatu – „otužilejšího“ křížence s robustou. Chuťově se různí podle regionu. Za nejlepší brazilskou kávu znalci označují druhy z vyšších nadmořských výšek nad 1 200 m – z oblastí Sul de Minas nebo Matas de Minas. Chladné podnebí jim propůjčuje jemně citrusovou až ovocnou chuť. Ochutnejte sami – zrnka od vybraných farmářů čerstvě upražíme přímo pro vás.