Peru Monteverde
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Peru Monteverde je výběrová Arabica od Cafes Monteverde, skupiny producentů, která působí v oblasti Rodriguez de Mendoza na severu Peru v provincii Amazonas. Skupina se vytvořila kolem Alfonso Tejady, místního znalce všeho, co souvisí s produkcí a pěstováním kávy.
O kávě
Na farmě Finca Timbuyacu, blízko oblasti Rodriguez de Mendoza se produkuje skvělá káva, ale stejně důležité je i to, že funguje jako modelová farma pro všech 250 pěstitelů kávy spojených ve skupině Monteverde.
V Timbuyacu se pěstitelé dozvídají informace o řízení hospodářství, sklizni, zpracovatelských postupech, jako je fermentace, praní a způsobech sušení. Důraz je kladen na druhy fermentace, metody odslupkování a různé techniky sušení kávových zrn, čímž je možné docílit nejvyšší možnou úroveň kvality produkce.
Káva z Peru bez hnojiv a pesticidů
Peruánská káva proslula chuťovou vyrovnaností a jemnou strukturou. Malé soukromé farmy disponují v průměru necelými 2 hektary půdy, odkud získávají až 1 500 kg kávových třešní na jednu sklizeň.
Pěstování bez chemie a šetrné zpracování promytím dává vyniknout plné chuti, čistotě a sladké vůni. Z úrodného údolí Chanchamayo pochází téměř 40 % celkové kávové úrody v zemi.
Lahodnou kávu z Peru pro vás rádi ještě dnes upražíme.
Jak připravit kávu Peru Monteverde?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat (espresso, moka, filtr, turek, french press...)
Kávu můžete připravit tak, jak to máte nejraději. Je vhodná pro všechny oblíbené metody přípravy kávy. Užijte si ji třeba pokaždé jinak!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
? Acidita: | Střední |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed) |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Bourbon, Catuai, Catimor, Typica, Pache |
Příchuť: | Karamel, Červený pomeranč, Lesní ovoce |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 4 - Intenzivní |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g, 500 g, 1 000 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Peru káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Země: | Peru |
Region: | Rodriguez de Mendoza / Amazonas |
Zpracovatelský závod: | Monteverde |
Nadmořská výška: | 1400 - 1800 m |
Chuť: | Lesní ovoce, červený pomeranč, karamel |
Metoda zpracování: | Promytá |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.