Kongo zrnková káva
Značky
Acidita?
Chuťové tóny?
Metoda zpracování
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu?
Značka
Vyberte si na Coffeespotu zrnkovou kávu z Konga s dopravou zdarma od 1 000 Kč a poznejte kouzlo moravské pražírny.
Zrnkové kafe z Konga
Káva se do Demokratické republiky Kongo dostala z Libérie v roce 1881. Následně objevili belgičtí kolonisté koncem 19. století v Kongu původní odrůdu Robusty.
Produkce kávy pak začala nabírat na obrátkách, stejně jako kontrola Belgičanů nad tím, co a kolik se toho vypěstuje. Podobně jako v dalších afrických státech zažilo i pěstování kávy v Kongu turbulentní dobu. Kongo získalo v roce 1960 nezávislost a vláda omezila finanční podporu kávového průmyslu. Následovala 70. léta a s nimi kávová krize. V 80. letech se situace zlepšila, ale konžské války v 90. letech 20. století a počátkem 21. století všechno zase změnily k horšímu.
Nyní se pěstitelé snaží o kávovou renesanci a o to, aby se konžská káva opět dostala mezi světovou špičku. Potenciál je zde veliký a klimatické podmínky pro pěstování výjimečné kávy velmi dobré.
Jak chutná zrnková káva z Konga
Konžskou zrnkovou kávu pěstují převážně menší farmáři. Vede Robusta (80 %) nad Arabikou odrůdy Bourbon (20 %) zpracovávané suchou metodou (natural).
Pokud pijete opravdu dobrou kávu z Konga, podobá se chuťově té keňské. Má příjemně vyváženou kyselost, se kterou krásně hrají dohromady ovocné tóny.
Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší konžskou zrnkovou kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.
Kávový svět CoffeeSpotu vám otevře dveře k nepoznanému. Objevte také Brazilskou zrnkovou kávu, Nicaragujskou zrnkovou kávu, nebo Etiopskou zrnkovou kávu a prozkoumejte různé chuťové profily. Vyberte si balení 250 g, 500 g nebo 1 Kg dle vašich preferencí. Při objednávce nad 1 000 Kč je doprava zdarma. Na závěr si zpříjemněte den naší prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládou od čokoládového mistra Janka.