Keňa káva
32 položek celkem
Značky
#Tag
Acidita
Balení
Chuťové tóny
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu
Značka
Položek k zobrazení: 32
Produkce kávy v Keni sahá až do roku 1880, kdy francouzští misionáři zaseli první semínko v oblasti Taita Hills. Kombinace vysoké nadmořské výšky, teploty a typické červené půdy bohaté na minerály stojí za pověstnou kvalitou, která proslavila keňskou kávu po celém světě.
Chuťově se tóny Arabiky liší region od regionu. Spojuje je nádech sadového a bobulového ovoce – třeba rybízu – s citrusovou kyselostí a šťavnatým, plným tělem. Keňská káva se rozděluje podle velikosti zrn: Největší a většinou také nejkomplexnější bývají AA výběry.
Lahodnou kávu z Keni pro vás ještě dnes upražíme. Ochutnáte?