Překapávaná káva
Jako překapávaná káva, které se říká také drip, se označuje káva připravená pomocí filtru v elektrickém překapávači, případně tzv. dripperu (V60, Chemex...). Drippery se využívají hlavně pro jejich skladnost a nižší pořizovací cenu. Pokud si chcete užít větší množství kávy bez zbytků sedliny, je pro vás překapávaná káva jasnou volbou.
Stejně jako u dalších alternativních příprav má i překapávaná káva svá specifika. Má o poznání jemnější chuťový profil, než káva připravená za pomocí tlaku, tedy espresso či moka káva. Tento způsob přípravy dá vyniknout přirozeným chutím zrn, protože voda protéká kávou pomalu a rovnoměrně.
Do překapávače se skvěle hodí kávy se světlejším až středním pražením a vyšší aciditou, které rozvinou své ovocné nebo květinové tóny.
☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy.
Značky
#Tag
Acidita?
Balení
Chuťové tóny?
Metoda přípravy
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu?
Značka
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Překapávané kafe
Nechte se pohltit vůní překapávané kávy z COFFEESPOTU s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo naší moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme, s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.
Ideální káva na filtr
Na filtru nejlíp vyniknou světle pražené kávy. Podívejte se na naši kolekci světle pražených káv White Bean a vyberte si.
Další kávy vhodné na filtr v naší aktuální nabídce najdete přes speciálního kávového průvodce. Tam si kromě způsobu přípravy navolíte i stupeň acidity a chuťové tóny, které máte rádi.
Důležitý je stupeň mletí. Hrubost kávy do překapávače by měla být vyšší, asi jako krupice nebo kuchyňská sůl. Pokud si na mletí sami netroufáte, rádi to uděláme za vás.
Stačí zatrhnout způsob mletí u vybrané kávy. najdete ho pod cenou a gramáží každé kávy.

Tápete v tom, jak správně připravit dokonalou překapávanou kávu? Tady máte postup krok za krokem pro V60 i Chemex.
Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší kávu do překapávače. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a případně ji nameleme, pokud si to přejete. Poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.
☕️TIP: Na COFFEESPOTU ochutnáte nejen výjimečnou překapávanou kávu, ale také kávy různých chuťových profilů — třeba květinovou, kořeněnou, čokoládovou nebo citrusovou. Ať už máte rádi balení 250 g, 500 g nebo 1 kg, u nás si vyberete. A nezapomeňte ochutnat také prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra JANKA.