Kapky plné chuti - filtrovaná káva s Hario v60

Je to dokonalý požitek, při kterém si vychutnáte i ty nejjemnější odstíny chutí a vůní. Namelete čerstvě praženou kávu, s citem ji spojíte s horkou vodou a když svěží, čirý výluh vlejete do šálku a můžete se oddávat rozkoši.

Objevte:

Kouzlo filtrované kávy

Čím dřív odhalíte půvab filtrované kávy, tím dříve si uvědomíte pravdu života - na chutné espresso se chodí do kavárny, dokonalou kávu připravíte na filtru klidně v klidu domova nebo na cestách. Už v roce 1908 to poznala Mellita Blentz, která svojí šikovností nastartovala světovou revoluci v přípravě kávy.

filtrovana-kava-hariov60

Zapomeňte na plechové nálevky, tkaná sítka a skládání harmonikových kuželů z filtračního papíru. Japonci dotáhli celé umění k dokonalosti a vytvořili systém Hario.

Levný, jednoduchý, dokonalý. V60 je tak návykový, že ho budete bez váhání používat denně.

Poznejte dobrou kávu

Která káva je nejchutnější? Přece ta, která ze sebe vydá co nejmocnější vůni a nejširší a nejzajímavější paletu chutí. Je na zručnosti pražiče, aby její proměnu z fádních, zelených zrnek bez chuti zastavil ve chvíli, kdy je v největším rozkvětu.

hario-v60-dripper-na-kavu

 

Chuť a vůni je ale třeba přenést ze zrnka kávy do nálevu - jinak se to děje při zalévání, jinak při espressu, jinak při filtrovaní. Když pražič ví, že máte doma filtr, připraví vám ji doslova na míru.

Jaká káva se nejlépe hodí na přípravu v Hario V60?

Nejlépe se hodí světleji pražená zrnka, kde vynikne chuťová lehkost. Z nabídky COFFEESPOT doporučujeme volit mezi White bean druhy – jde o kávové třešně speciálně vybrané pro přípravu alternativnímu metodami. Projděte si nabídku káv v našem e-shopu a vybírejte to nejlepší, co můžete ochutnat.

Kávy na V60

white-bean-kavy-transparent

Kávy z edice White Bean nejlépe vyniknou při přípravě alternativními metodami.

Najít kávy pro mě

Zamilujete si je hlavně, pokud máte rádi ovocné chutě a lehčí tělo kávy. Pro V60 ale bez obav můžete použít i jiné druhy – například bezkofeinovou kávu nebo naše výběrové sezónní směsi.

Hned pri prvním setkání zjistíte, že zrnka jsou světlejší, tvrdší a bez náznaků olejového povlaku. Úplně jiné jako ty, které jsou pražené na přípravu espressa. Jak z nich vymáčknout co nejvíce jejich chuti? Pusťte se s námi do každodenní rutiny.

Příprava kávy pomocí Hario V60

Namelete kávu na hrubost krupice, v konvici přivedete vodu k varu a každodenní rituál přípravy může začít.

mleti-kavy1

Jak umlít zrnkovou kávu

Jednodušeji to už nejde:

  1. Vložte papírový filtr do filtrovací stanice Hario V60 a propláchněte ho vroucí vodou nad kuchyňským dřezem
  2. Vsypte do filtru pro každou porci 10 gramů kávy
  3. Položte stanici V60 s filtrem na šálek nebo konvičku
  4. Pomalu do něho nalejte malé množství vody z konvice, aby sa káva namočila a zvlhčila
  5. Vyčkejte půl minuty na její spaření
  6. Krouživým pohybem nalévejte do filtru 150 mililitrů horké vody pro každou jednotlivou porci
  7. Když voda přes kávu překapává, můžete si vychutnávat doslova jednu kapku za druhou

TIP na závěr

Najlepší na tom je, že po vás nezůstává v kuchyni žádný nepořádek.

  • Papír s kávou vyhodíte na kompost nebo do smetí
  • Filtrovací stanici s konvičkou opláchnete ve dřezu
  • Po celém dobrodružství zůstanou pouze šálky s vynikající kávičkou na pití

Znovu a znovu, ráno, večer, ve svátek - stejným způsobem pripravíte vždy stejně kvalitní kávu.

Když ji nevypijete hned, v ledničce vám pro letní osvěžení vydrží klidně až do druhého dne.

Věděli jste, že?

  • Voda v konvici vře při teplotě 98 °C, takže když se pustíte do zalévání (za minutu, dvě), ochladne na ideálních 94 °C. Nemusíte ji sledovat teploměrem.
  • Ke kažému Hario setu patří odměrka, díky které nemusíte kávu vážit. Pro maximální konstantnost přípravy ale doporučujeme přece jen mít po ruce váhu.
  • Konvička s tenkým, labutím krkem vám vylepší motoriku při zalévání. Nedovolí totiž téct horké vodě do filtru příliš rychle.
  • Voda by měla přes filtr s kávou přetéct přibližně za tři minuty.
  • Hario soupravy se vyrábějí ve třech velikostech – pro samotáře, páry a rodiny

col-brew-postup

Přejeme dobrou chuť a pozor na závislost ☺

Pár rad na závěr

  • Po každém použití propláchněte skleněnou nádobu i filtr čistou vodou. Odstraníte tak zachycené částečky a stopy oleje, které by mohly způsobit hořkou nebo kyselou chuť dalšího nápoje.
  • Většinu konviček lze bez obav mýt v myčce.

Ještě se neznáme? Ochutnejte Coffeespot!

Dopřejte si nový zážitek s čerstvě praženou kávou.

coffeespot-tym

TIPY na přípravu domácí kávy: