Káva Arabica + Robusta
Arabika a Robusta jsou dva druhy kávovníků, které se běžně pěstují pro komerční využití. Arabika se obecně vyznačuje vyšší kvalitou, než Robusta. Proto je na světě oblíbenější a také samozřejmě dražší. Kávomilci oceňují Arabiku hlavně díky její vyšší kyselosti a širšímu chuťovému portfoliu, než dokáže nabídnout Robusta.
Co se týče kofeinu, Arabika ho obsahuje 2×—3× méně než Robusta. Z hlediska pěstování je však náročnější na klimatické podmínky. Daří se jí spíše v mírnějším klimatu a vysokých nadmořských výškách. Díky tomu třešně dozrávají pozvolněji a získaná zrnková káva Arabika je proto tak skvělá a chuťově zajímavá.
Pro Robustu je zase typická pronikavá hořkost a vyšší nálož kofeinu. Je to tedy pořádný silák. Pro pěstitele má Robusta tu výhodu, že je odolnější vůči různým onemocněním a dává více kávových třešní. Robusta snese i nižší nadmořské výšky, proto se k jejímu pěstování uchylují hlavně v místech, která nejsou tolik hornatá.
☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy.
Řazení produktů
Značky
#Tag
Acidita?
Balení
Chuťové tóny?
Metoda přípravy
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu?
Značka
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Kafe Arabika a Robusta
Nechte se pohltit vůní směsi Arabiky a Robusty z COFFEESPOTU s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo naší moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme, s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.
Rozeznám Arabiku od Robusty?
Ano. Stačí vám pohled na jediné zrnko. Napoví vám rýha uprostřed zrna. Robusta ji má rovnou, kdežto Arabika mírně zakřivenou. Pokud byste chtěli vědět víc o rozdílech mezi Arabikou a Robustou, mrkněte na náš článek.
Arabika a Robusta v naší nabídce
Snažíme se o co největší pestrost. Proto u nás najdete jak 100% jednodruhovou Arabiku, tak i espresso směsi, kde je zastoupeno víc druhů Arabiky, případně jeden druh doplněný Robustou. Arabika u nás pochází ze všech kávových velmocí jako Brazílie, Peru, Guatemala, Keňa, Etiopie nebo Rwanda a dalších. Robusta, kterou přidáváme do blendů, pak pochází u Ugandy.
V nabídce máme ale i pár specialit z méně obvyklých zemí. Najděte si tu svou oblíbenou. Pomůže vám v tom náš kávový průvodce.
Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší Arabiku i Robustu z celého světa. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté vytvoříme dokonalou směs, kterou hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.
☕️TIP: Na COFFEESPOTU můžete ochutnat nejen výběrovou salvadorskou zrnkovou kávu, která zaujme jak nováčky v oblasti kávy, tak zkušené baristy, ale také kávy z dalších exotických destinací — například Malawi, Papua Nová Guinea, Uganda nebo Kongo. Můžete tak cestovat za chutěmi světa, aniž byste museli opustit pohodlí domova. Ať už preferujete balení 250 g, 500 g nebo 1 kg, u nás najdete to pravé. A nezapomeňte ochutnat také prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra JANKA.