Etiopie káva
Značky
#Tag
Acidita
Balení
Chuťové tóny
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu
Značka
Africká Etiopie drží 5. příčku mezi producenty kávy. Ročně „pošle do světa“ přes 400 000 tun Arabiky vyšlechtěné z odrůdy Heirloom. V rozličnosti druhů tkví síla kávy z Etiopie – nabízí tolik chutí, že to nemá na světě obdoby. Spojuje je jasný, elegantní tón květin, ovoce, bylinek a citrusů.
Za rozmanitostí etiopské kávy stojí i různé klimatické podmínky. Farem je tu minimum, kávovníky rostou v sadech, lesích, na polích i plantážích. Jih obklopuje bujná zelená vegetace. Kávovým třešním dává někdy ovocnou, jindy ořechovou až bylinnou chuť. Naopak východní regiony charakterizuje horké, pouštní klima. Káva získává zemitý nádech – k nejuznávanějším patří ovocné druhy, např. borůvkové. Chcete ochutnat? Výběrovou kávu z Etiopie pro vás ještě dnes upražíme.