Guatemala káva
1 položek celkem
Značky
#Tag
Acidita
Balení
Chuťové tóny
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu
Značka
Položek k zobrazení: 1
Z americké Guatemaly ročně vyrazí do světa přes 225 000 tun kávy. Jde o 10. největšího producenta kávových třešní. Na 100 000 místních farmářů pěstuje výběrovou Arabiku. Metodou „injerto reina“ ji roubují na podnoží Robusty, což zvyšuje její odolnost vůči nemocem. Z odrůd převládá Bourbon a Caturra, dále Catuai, Typika nebo Pache.
Různorodá krajina Guatemaly se dělí na 8 hlavních pěstitelských regionů. Produkují sladké kávy s nádechem kakaa a karamelu, ale i bylinné nebo citrusové druhy s říznou kyselostí. Za nejlepší a nejúplnější z guatemalských káv se považují květinovo-ovocné druhy z vulkanické hornatiny Huehuetenango.
Výběrovou kávu z Guatemaly pro vás ještě dnes upražíme. Kterou ochutnáte jako první?