🎁 TIP na dárek: Dárková taška pro učitele ➞ za to, že to s dětmi (i s námi) celý rok přežili
Logo
0 ks
za 0 Kč
V nákupním košíku není ani zrnko kávy. Pojďme to napravit ❤️
Chuťová závislost na naší kávě ZARUČENA 😁
Nakupte ještě za 1 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Káva na filtr (White Bean)
  3. Nikaragua Finca San Ramon washed 250g

Nikaragua Finca San Ramon washed 250g

Zralé jablko, hrozny, čokoláda

Chuť kávy: Zralé jablko, hrozny, čokoláda Země: Nikaragua Oblast: San Ramón / Jinotega Farma: Finca San Ramón & finca San José Farmář: Eduardo Ri... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
209 Kč
181,74 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:wb05
  • Popis produktu
  • Také doporučujeme2
  • Nikaragua Finca San Ramon washed 250g
    Nikaragua Finca San Ramon washed 250g
    Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
    209 Kč
    181,74 Kč bez DPH
  • ks
Popis produktu
  • Chuť kávy: Zralé jablko, hrozny, čokoláda
  • Země: Nikaragua
  • Oblast: San Ramón / Jinotega
  • Farma: Finca San Ramón & finca San José
  • Farmář: Eduardo Rizo & Family
  • Nadmořská výška: 1200 - 1400m  
  • Metoda zpracování: Washed, sušená na "afrických" postelích
  • Odrůda: Catuai
  • Dovozce: Sucafina



O kávě

Eduardo José Rizo Lopez není typickým producentem kávy:

Po studiích obchodu se zaměřením na zemědělství vystudoval práva a získal v nich doktorát. Na rodinnou farmu se vrátil v roce 1986 a nyní je 5. generací, která ji provozuje. Podporují ho dva jeho synové, Eduardo José a Juan José.

Finca San Ramón a Finca San José se nacházejí v oblasti Jinotega. Tato oblast je známá svou vulkanickou půdou bohatou na živiny a rozmanitostí svých mikroklimat. Rodina Rizo se po generace věnuje chodu farem, a i díky tomu u nich pracují desítky rodin. Vytvořené pouto přesahuje práci.       V rámci výhod je některým pracovníkům poskytnuta půda, aby ji obdělávali jako vlastní a sklízeli vlastní produkt. S cílem vymýtit dětskou práci v této oblasti se navíc spojili s Mezinárodní organizací práce, aby zvýšili povědomí mezi komunitou a postavili školu pro děti z této oblasti. Zatímco komunita a vzdělávání jsou jednou stranou jejich angažovanosti, životní prostředí nezůstává pozadu. Eduardo a jeho rodina věnují přibližně ekvivalent 50 % plochy pěstování kávy chráněným lesům, řekám a napajedlům.

Aktivně množí kávovníky a stíní stromy:

Jak stromy stárnou, nejenže méně vynášejí, ale jsou také náchylnější k nemocem. Obnova stromů na 125 let staré plantáži je zásadní! Ročně je zaseto asi 200 tisíc kávovníků a 5 až 7 tisíc stínících stromů Celé výrobní zařízení je také šetrné k životnímu prostředí: recyklace vody a použití odstředivek k odstranění dužiny. Díky této technice ušetří asi 80 % vody ve srovnání se standardními plně promytými metodami. Po odstranění se dužnina uchovává a používá jako organické hnojivo. Po fermentaci se kávové zrna pokládají na terasy a pravidelně se obracejí, aby rovnoměrně oschly. 

 

zrnková káva arabica z Burundi

 


Jak připravit kávu?

Kávu Nikaragua Finca San Ramon můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

metody přípravy kávy


Ověřeno kávovými gurmány

Káva, která chutná

Více hodnocení na Facebooku nebo Heurece.


Jak pražíme

Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku.

  • Kávu denně pražíme po malých dávkách dle objednávek a hned jak je to možné ji ručně balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.
  • Známe původ kávových zrn. S dodavateli jsme v přímém kontaktu.

Jak se praží káva


Jak uchovávat naši kávu

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

PS: Určitě ji nedávejte do ledničky, jak radily naše babičky :-)

Jak uchovávat zrnkovou kávu
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a COFFEESPOT pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2022 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz