Otázky a odpovědi
Kávový slovník
Nerozumíte řeči našeho kmene?
Osvojte si správný kávový slovník.
Zastavte se u nás v pražírně kávy.
Můžete u nás ochutnat a nakoupit z kompletní nabídky káv. Rádi vám poradíme s výběrem.
COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)
Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.
Enrique Ferrufino, vystudovaný chirurg, se narodil a vyrostl na kávové farmě v horách Matagalpy v roce 1956. Spolu s manželkou Silvií, pediatričkou, se rodina Ferrufino rozhodla v roce 1992 podnikat v kávě a koupila společnost FincaAurora. Od mala inspirovali své tři děti láskou ke kávě. Postupem času se o farmu a společnost starají úplně všichni.
Jednou z hlavních hodnot podnikání je inspirovat lidi kávou.V průběhu let investovali do poskytování spravedlivých mezd, bezpečných životních podmínek, zdravotních služeb, jídla a vzdělávání svých zaměstnanců.Spolupracují také s menšími producenty v této oblasti, aby jim pomohli zlepšit jejich zemědělské postupy.
Ochrana přírody v celém procesu je pro rodinu Ferrufino nejvyšší prioritou.
Pracují pomocí „biodynamického“ modelu - zemědělství probíhá v souladu s místním ekosystémem. Využívají pouze obnovitelnou energii a pilně pracují na ochraně vodních zdrojů a přírodních surovin.
Na farmě se nachází řada původních stromů, které jsou domovem mnoha druhů ptáků a divoké zvěře. Tyto stromy také poskytují plantáži stín. Půdu hnojí organickými látkami, které chrání zemi před erozí, suchem a povodněmi.
Kávu Nikaragua Finca Aurora můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Více hodnocení na Facebooku nebo Heurece.
„Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku.“
K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.
V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.
PS: Určitě ji nedávejte do ledničky, jak radily naše babičky :-)
Nerozumíte řeči našeho kmene?
Osvojte si správný kávový slovník.
Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.
Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT