Blog, Strana 3

Že piccolo neexistuje? Není to úplně pravda

Dávno jsou pryč doby, kdy si český zákazník na baru houfně objednával piccolo a očekával, že barista připraví malý shot kávy o objemu 20-30ml (rozuměj espresso). Můžeme s jistotou ...

Spojili jsme se s Čokoládovnou JANEK

Znamená to pro nás strašně moc – pražírna je už 11 let naším domovem. Budovali jsme ji, každý den do ní dávali kus sebe. Rozhodování tak vůbec nebylo lehké. O to sladší je ale výsl...

Od ristretta až po flat white: Poznáte kávové nápoje na bázi espressa?

Objednáváte si v restauraci pořád tu samou kávu, protože netušíte, co se skrývá pod tajuplnými názvy některých druhů? Následující přehled vám udělá jasno.  OBJEVTE: Es...

French press: 7 kroků k chuťově dokonalé kávě

Užijte si plné chutě výběrové kávy i bez drahého přístroje a složitých postupů. Díky french pressu za pár korun vmžiku vykouzlítelahodný nápoj kdekoli, kde máte přístup k horké vod...

Srovnání zrnkové kávy Arabiky a Robusty

Kávovníků existuje přes 120 druhů. Komerčně se pěstují z 99 % pouze dva – Arabica a Robusta. Plody připomínající třešně obsahují semena (kávová zrna), která si po zp...

Kapky plné chuti - filtrovaná káva s Hario v60

Je to dokonalý požitek, při kterém si vychutnáte i ty nejjemnější odstíny chutí a vůní. Namelete čerstvě praženou kávu, s citem ji spojíte s horkou vodou a když svěží, či...

Historie a zajímavosti o bezkofeinové kávě.

Snad každý z nás ví, že káva obsahuje kofein. Kofein je organická sloučenina, která je nejrozšířenějším stimulantem na světě, potlačuje únavu a probouzí bdělost. Ještě než nás...

Aeropress: I ruční kávovar umí výbornou kávu

Jednoduchý coffee maker klidně použijte i na nejdražší čerstvou kávu. Umí nápoje tak skvělé, že po drahém přístroji už ani nevzdychnete. OBJEVTE: Výhody aeropressu Princip...

10 osvěžujících receptů na ledovou kávu z celého světa

Léto prý vzniklo proto, aby bylo kdy pít ledovou kávu. Zchladí, osvěží a nakopne zároveň. Vyzkoušejte originální recepty od klasických až po pravé kávové speciality. Ochutnejte: ...

Cold Brew Coffee: Dopřejte si studené kofeinové osvěžení

Osvěžte se oblíbeným druhem ledové kávy zvaným Cold Brew Coffee. Jak ji připravit a docílit co nejlepší chuti? Čím se liší Cold Brew od klasické ledové kávy? Vůbec nepřijde d...

Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy

Čtete na obalu své zrnkové kávy metodu zpracování, ale nevíte, co přesně znamená? Pojďme se na to podívat. Způsob zpracování kávy totiž významně ovlivňuje výslednou chuť nápoje. O...

Připravte si kávu v chemexu

Objevte: Co je Chemex Jakou kávu vybrat Chemex? Jak připravit kávu v Chemexu Jak chutná káva z Chemexu Tipy a triky Co je Chemex Když si roku 1941 lékař ...

Obujte se do nás! COFFEESPOT teď můžete nosit i v teniskách

Obujte se do nás! COFFEESPOT teď můžete nosit i v teniskách Každý den se ve světě vypije neuvěřitelné množství kávy a tuny použitých kávových zrn jsou vyhazovány do odpadu. Mění...

Jak vybrat nejlepší kávu do kávovaru?

Je to požitek, ke kterému se s očekáváním vracíte každý den. Nejprve polechtáte čich neodolatelnou vůní mleté ​​kávy, pak se oddáváte koloritu její přípravy a když přiložíte ústa k...

Moka konvička - kávičkářský kult venkova

Je to kolorit, který vás přenese k požitkářské pohodě italského a francouzského venkova. Položíte moka konvičku na plamen, zaposloucháte se do líného varu vody a když přes trysku v...

RECEPT: Lahodná kávová zmrzlina s poctivou smetanou

Padáte v létě horkem jako náš pražicí stroj? Jemu pouštíme větrák a vám doporučujeme tuhle báječnou kávovou zmrzlinu. Pravda, milovníci zdravého životního stylu nás za tenhle rece...

Nahlédněte do naší nové pražírny a balírny přímo z prodejny

Milí fandové i nově příchozí, máme konečně OTEVŘENO! Náš NEJDELŠÍ (skoro 3 roky), NEJVĚTŠÍ (350m2), NEJTĚŽŠÍ a NEJVYČERPÁVAJÍCÍ projekt je ...

Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?

Na začátku roku 2019 nás vyzpovídala redaktorka z týdeníku EURO Bára Vojtová. Rok 2018 přinesl mnoho událostí a změn. Chcete vědět co se u nás v pražírně kávy ...

Co se povedlo a co chystáme? Smršť událostí z let 2017–2018

růček po krůčku zlepšujeme, co se dá. Děláme to s jasným cílem: Maximální kvalitu kávy a všech služeb. Jak se nám daří? Posuďte sami. PŘEČTĚTE SI: 2017 Jak vzni...

Dovoz zelené kávy ze všech koutů světa

Kávová zrna musí urazit dlouhou cestu z farem z Afriky, Ameriky či Asie, než se dostanou k nám do pražírny. Často se nás ptáte, jakým způsobem kávu vlastně dovážíme...

Rozpustná káva

Konzumace kávy celosvětově roste a ne jinak je tomu v České Republice. S nárůstem spotřeby kávy roste také poptávka po kvalitní kávě. Přestože rozpustnou kávu můžeme nalé...

Levandulové cappuccino

Snoubení dvou skvělých věcí někdy dopadá doslova dokonale. Přesně tak je to v případě levandulí, které mám spojené hlavně s cestami na jih Francie a romantickými vyhlídka...

Alternativní metody přípravy kávy

V dnešním přetechnizovaném světě považuje hodně spotřebitelů alternativní metody přípravy kávy za podřadné a rozhodnou se pořídit si domácí espresso kávovar. Po nějaké době porovná...

Je káva stejně komplexní jako víno?

Už jste slyšeli, že káva je občas označována jako arabské víno? Mnoho milovníků a znalců vína se stane i milovníky kávy. Naše pražírna je situována na Slovácku, kde v&nbs...

9 důvodů proč mít svého pražiče

Stále nemáš svého pražiče? Třeba tě těchto devět důvodů přesvědčí, proč si zkusit toho svého najít a získat tak přístup do světa plného energických vůní a chutí. 1. ČERSTVOST. MAX...