Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram

cena: 149,00 Kč (5,72 EUR)
skladem

Nejprodávanější

cena: 135,00 Kč (5,18 EUR)
skladem
cena: 149,00 Kč (5,72 EUR)
skladem
cena: 139,00 Kč (5,34 EUR)
skladem

Blog

Čtení k šálku dobré kávy

Kávu prostě milujeme. Žijeme s ní od rána od večera. Tenhle úžasný svět plný vůní teď chceme přiblížit i vám.

Objevte:

…a spoustu dalších zajímavostí od novinek z naší pražírny kávy až po sezónní akce.

Nenechte si žádnou utéct: Přihlaste se k odběru Coffeespot newsletteru.

 

Nejnovější články

Od ristretta až po flat white: Poznáte kávové nápoje na bázi espressa?

18. 09. 2018

Objednáváte si v restauraci pořád tu samou kávu, protože netušíte, co se skrývá pod tajuplnými názvy některých druhů? Následující přehled vám udělá jasno.

celý článek

RECEPT: Lahodná kávová zmrzlina s poctivou smetanou

09. 08. 2018

Osvěžte se v parných dnech poctivou zmrzkou z mléka, smetany, žloutků a trochy cukru. Vždyť co by to bylo za léto bez trochy hřešení? Přejeme dobrou chuť!

celý článek

French press: 7 kroků k chuťově dokonalé kávě

18. 07. 2018

Vychutnejte si lahodný nápoj kdekoli, kde máte přístup k horké vodě – díky šikovnému french pressu za pár korun. Jak na to?

celý článek

10 osvěžujících receptů na ledovou kávu z celého světa

28. 06. 2018

Léto prý vzniklo proto, aby bylo kdy pít ledovou kávu. Zchladí, osvěží a nakopne zároveň. Vyzkoušejte originální recepty od klasických až po pravé kávové speciality.

celý článek

Co se povedlo a co chystáme? Smršť událostí z let 2017–2018

29. 05. 2018

Krůček po krůčku zlepšujeme, co se dá. Děláme to s jasným cílem: Maximální kvalitu kávy a všech služeb. Jak se nám daří? Posuďte sami.

celý článek

Způsoby zpracování kávy

01. 12. 2017

Na obalech s kvalitní kávou se v jejich popise setkáte s označením způsobu zpracování, kterým daný druh prošel. Způsob zpracování a jeho správné provedení významně ovlivňuje chuť kávy. Pojďme si přiblížit nejčastější metody a jejich vliv na výsledný šálek.

celý článek

Srovnání Arabiky a Robusty

08. 11. 2017

Na světě bylo identifikováno přes 120 druhů kávovníků, na kterých rostou plody připomínající třešně (kávové třešně). Jejich semena (kávová zrna) si po zpracování, upražení, namletí a uvaření vychutnáváme.

celý článek

Dovoz zelené kávy ze všech koutů světa

16. 10. 2017

Kávová zrna musí urazit dlouhou cestu z farem z Afriky, Ameriky či Asie, než se dostanou k nám do pražírny. Často se nás ptáte, jakým způsobem kávu vlastně dovážíme a jak je pro přepravu balena.

celý článek

O bezkofeinové kávě

25. 09. 2017

Snad každý z nás ví, že káva obsahuje kofein. Kofein je organická sloučenina, která je nejrozšířenějším stimulantem na světě, potlačuje únavu a probouzí bdělost.

celý článek

Rozpustná káva

05. 09. 2017

Konzumace kávy celosvětově roste a ne jinak je tomu v České Republice. S nárůstem spotřeby kávy roste také poptávka po kvalitní kávě. Přestože rozpustnou kávu můžeme nalézt v téměř každé domácnosti, stále více lidí vyhledává kvalitní kávy s jasným původem.

celý článek