Logo
0 ks
za 0 Kč
V nákupním košíku není ani zrnko kávy. Pojďme to napravit ❤️
Chuťová závislost na naší kávě ZARUČENA 😁
Nakupte ještě za 1 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Ledová káva
  3. Indie Hoysala natural 250g

Indie Hoysala natural 250g

  • .
  • Čerstvě upraženo

V chuti: jahody, lískové ořechy, marakuja

Země: Indická káva Oblast: Karnataka Okres: Chikmagalur Zpracovatelská stanice: Hoysala Zpracování: Natural Sklizeň: 2021 Nadm. výška: 930 m Odrůda:... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
219 Kč
190,43 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:wb021
  • Popis produktu
  • Indie Hoysala natural 250g
    Indie Hoysala natural 250g
    Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
    219 Kč
    190,43 Kč bez DPH
  • ks
Popis produktu
  • Země: Indická káva
  • Oblast: Karnataka
  • Okres: Chikmagalur
  • Zpracovatelská stanice: Hoysala
  • Zpracování: Natural
  • Sklizeň: 2021
  • Nadm. výška: 930 m
  • Odrůda: Sarchimor
  • Chuť: jahody, lískové ořechy, marakuja
  • Pražená káva zrnková 100% Arabica

Měrná jednotka (při nákupu množství)                250g - 876,-/kg

zrnková káva Indie na filtr



O kávě

Plantáž Hoysala leží ve vesnici Angadi, ve které byla v 10. století založena dynastie Hoysala.Káva byla poprvé vysazena v regionu ve 20. letech 20. století.Tato plantáž je ve vlastnictví současných majitelů od roku 1950. Dnes se třetí generace majitelů rodiny zaměřuje na pečlivé pěstování a zpracování kávy.

indická zrnková káva

Půda je zde bohatá na humus a organickou látku, která vyživuje rostoucí kávovníky.Káva se pěstuje pod stínem na odstupňovaných svazích, které jsou osazeny původními druhy rostlin, včetně ovocných stromů.Na plantáži se taktéž pěstuje černý pepř, areca (ořech), kardamom a ovoce.

Třešně jsou udržovány odděleně podle odrůdy a sklizených dnů a jsou ručně vybírány místními dělníky.Ve zpracovatelském závodě je pracovníci vizuálně třídí ručně. Kávová třešeň je položena na prodyšné látce na terasách a pracovníci je neustále přehrabují, aby zajistili správný průběh sušení. Káva je pak zabalena do jutových pytlů a umístněna do dobře větraného skladu po dobu 30 až 45 dnů.Poté je doručena do závodu, kde je uskladněna a připravena na export.

Zrnková káva Indie

🧐 Věděli jste, že?

Přestože je Indie obvykle vnímána jako země, kde se zejména pěstuje a pije čaje, pěstování kávy v této zemi ve skutečnosti předchází pěstování čaje. Záznamy naznačují, že káva poprvé dorazila do Indie již v 16. století, zatímco čaj až o více než 200 let později, a to v roce 1839.
 
Kávové farmy se obvykle nacházejí mezi 700 a 1200 metrů nad moře. Sklizeň se nejčastěji provádí ručně, a to buď členy rodiny anebo najatými dělníky. Třešně se obvykle zpracovávájí jako naturalní nebo plně promyté. Většina farem suší kávu na terasech nebo stolech,  některé z větších statků už mají i mechanické sušičky.
 
Dnes se přibližně 30% produkce kávy spotřebovává v Indii a dalších 70% je připraveno na export.

Jak připravit kávu?

Kávu Indie Hoysala natural můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

metody přípravy kávy


Ověřeno kávovými gurmány

Káva, která chutná

Více hodnocení na Facebooku nebo Heurece.


Jak pražíme

Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku.

  • Kávu denně pražíme po malých dávkách dle objednávek a hned jak je to možné ji ručně balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.
  • Známe původ kávových zrn. S dodavateli jsme v přímém kontaktu.

Jak se praží káva


Jak uchovávat naši kávu

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

PS: Určitě ji nedávejte do ledničky, jak radily naše babičky :-)

Jak uchovávat zrnkovou kávu
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a COFFEESPOT pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2022 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz