Indická káva
4 položek celkem
Značky
#Tag
Acidita
Balení
Chuťové tóny
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu
Značka
Položek k zobrazení: 4
Indickou kávu oceníte díky plnému tělu a nízké kyselosti hlavně při přípravě lahodného espressa. S produkcí téměř 5 milionů pytlů ročně se Indie vyšvihla na 6. příčku mezi světovými producenty kávy.
Většinu kávovníků – asi 60 % - tvoří Robusty. Z Arabiky se farmáři zaměřují na pěstování odrůd Catimor/Cauverry, Caturru nebo Kent. Sklizené plody Indové zpracovávají nejběžněji mokrou metodou nebo monzunováním. Využívají horké počasí a vlhký vítr k zesvětlání a zvětšení zrn. Simulují tak podmínky z dob, kdy putovala do Evropy na plachetnicích skoro půl roku a klima při přepravě „dokonalo“ dílo nezaměnitelné chuti indické kávy.
Výbornou kávu z Indie pro vás ještě dnes upražíme. Kterou ochutnáte jako první?