Nekyselá káva
Kyselost, označovaná také jako acidita, je jednou z důležitých chuťových složek kávy. Může být nízká, střední i vysoká, ale existují i kávy, které jsou zcela bez acidity. Právě ty se vyznačují spíše hořkou, zemitou chutí s tóny čokolády, mandlí a jiných druhů ořechů, kakaa, ale i koření a tabáku.
Kyselost, v tomto případě nekyselost, dodává kávě nejen druh rostliny, lokalita a podmínky, ve kterých se pěstuje, ale i způsob zpracování a pražení. Takové kávy se praží spíše středně až tmavě, aby vynikla jejich přirozená sladkost a potlačila se ovocná acidita. Za jejich kulatým profilem stojí také nižší nadmořská výška, bohatá půda a pomalejší zrání kávových třešní, které dodává zrnkům plnost a jemnost.
Nízkou nebo žádnou kyselostí se vyznačují zejména kávy z Brazílie, Guatemaly, Peru ale také například z Indie.
☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy.
Značky
#Tag
Acidita?
Balení
Chuťové tóny?
Metoda přípravy
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu?
Značka
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Nekyselé kafe
Nechte se pohltit vůní nekyselé kávy z COFFEESPOTU s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo naší moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme, s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.
Komu bude chutnat?
Kávu bez acidity ocení zejména kávoví nováčci, kteří se ve světě výběrovky teprve rozkoukávají. Chutnat ale bude i fajnšmekrům, kteří si chtějí užit kávu, u níž kyselost nehraje prim. Všechny kávy bez acidity v naší aktuální nabídce najdete přes speciálního kávového průvodce. Tam si kromě stupně acidity navolíte i chuť a způsob přípravy.
Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší nekyselou. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.
☕️TIP: Na COFFEESPOTU ochutnáte nejen výjimečnou nekyselou kávu, ale také kávy různých chuťových profilů — třeba květinovou, kořeněnou, čokoládovou nebo citrusovou. Ať už máte rádi balení 250 g, 500 g nebo 1 kg, u nás si vyberete. A nezapomeňte ochutnat také prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra JANKA.
☕️Přečtěte si naše články o kávě:
- 6 svátečních kávových nápojů, které si zvládnete připravit doma
- Párování kávy a dezertů: Pár tipů pro opravdové nadšence
- Gesha, či Geisha? Na každý pád káva, která změnila svět výběrovky
- Pití kávy v těhotenství a při kojení. Zjistěte, jestli kofein může ublížit miminku
- Jak vybrat tu nejlepší kávu na filtr? Poradíme během pár minut