India Monsooned Malabar

Akce Tip 100% Arabica
168 Kč / ks 319 Kč / ks 619 Kč / ks od 168 Kč / ks 150 Kč bez DPH 284,82 Kč bez DPH 552,68 Kč bez DPH od 150 Kč bez DPH 67,20 Kč / 100 g 63,80 Kč / 100 g 61,90 Kč / 100 g
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání (>1000 ks) Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání (>1000 ks) Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání (>1000 ks) Zvolte variantu
Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
chci kávu namlít

Jedinečný proces monzunování napodobuje původní přepravu kávy na plachetnicích. A hlavně jí dodává zemitou, kořeněnou chuť plnou hořké čokolády a mandlí.

Detailní informace

Vždy čerstvá

Kávu pražíme každý den v malých várkách

Káva pro každého

Naši výběrovou kávu si vychutná začátečník i profi barista

Pražírna z Moravy

Už 13 let hledáme a pražíme ta nejlepší zrna z celého světa

Rychlé doručení

Čerstvě upražená káva do 2 dní na vašem stole

Doprava od 59 Kč

ZDARMA při nákupu nad 1200 Kč

COFFEESPOT podle vás

Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.

Jak to může vypadat?

COFFEESPOT do práce

Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).

Jak na to?

Časté dotazy

Káva

  • Podle čeho si mám kávu vybrat?

    Řiďte se podle své chuti a způsobu, jakým budeme kávu připravovat. Na filtrované metody se zpravidla hodí lehčí a ovocnější kávy, naopak na espresso plné a tmavěji pražené. Nebojte se ale sem tam experimentovat.

    S výběrem vám navíc pomůže náš jednoduchý průvodce. Na pár kliknutí objevíte kávu přesně pro vás.

    Zkusit průvodce

  • Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.

    Kávy vhodné na daný způsob přípravy si můžete jednoduše vyfiltrovat. Řiďte se ale hlavně tím, co chutná vám. Zvolit si můžete jednotlivé tóny, stupeň acidity i pražení

    Tipy pro jednotlivé přípravy kávy:

    Na espresso doporučujeme naše espresso směsi a Kubu Serrano Lavado

    Na french press bychom volili White Bean kávy, Guatemalu Golden Flakes of Jumay a Peru Monteverde

    Do moka konvičky se hodí Guatemala Golden Flakes of Jumay, Brazílie Pink Star, Nikaragua San Juan del Rio Coco

    Na filtr zvolte některou z našich White Bean káv.

  • Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?

    Kávu pro vás pražíme, až když ji objednáte. Díky tomu nestojí dlouho v regálu a je vždy čerstvá. 

    Pro každou hledáme perfektní způsob pražení. Protože jsou zrna skutečně kvalitní, můžeme si dovolit i světlejší stupně. Nekvalitní kávy jsou naopak často přepražované, aby se zakryla jejich (pod)průměrná chuť.

    Navíc si zakládáme na zodpovědném přístupu k farmářům. Proto spolupracujeme jen s těmi dodavateli, kteří dbají na rozvoj a kvalitu života místních. U velkoodběratelů často dochází k nedostatečnému finančnímu ohodnocení pěstitelů i zpracovatelských závodů. 

  • Jakou trvanlivost má vaše káva?

    Minimální trvanlivost je půl roku od data pražení. Kávu pražíme, až když ji objednáte – díky tomu je vždy čerstvá a vydrží.

  • Je možné kávu namlít?

    Samozřejmě! Stačí zaškrtnout políčko u ceny a zvolit, jakou hrubost chcete.  

    mleti-kavy

Nákup na e-shopu

  • Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?

    Určitě. Stačí v košíku zvolit možnost Osobní odběr a připravená káva na vás bude čekat u nás v pražírně.

    Rádi vám také osobně poradíme s výběrem nebo připravíme espresso, cappuccino či jiný nápoj z naší nabídky.

    Najdete nás v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Babice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Těšíme se na vás Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod. ♥️

  • Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?

    Kávu pražíme na základě objednávek. Většinu objednávek jsme schopni vyexpedovat ještě v ten samý pracovní den, pokud přijdou do 8:00 hod. To znamená, že by následující den mohl být voňavý balíček u vás.

  • Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?

    Bohužel ne. Objednávku vám ale můžeme poslat kamkoliv po celé ČR nebo si ji vyzvednout přímo v pražírně v Babicích.

  • Jak funguje platba kartou?

    Do platební brány zadáte číslo karty, datum platnosti a CVC kód. Kvůli bezpečnosti budete muset platbu potvrdit prostřednictvím SMS zprávy nebo internetového bankovnictví

  • Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?

    Pokud jsme ještě balíček neodeslali, tak určitě! Napište nám na info@coffeespot.cz a domluvíme se.

Jak kávu pražíme

Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.

Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.

Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.

Nakouknout do pražírny
Fotky
Foto

Jak kávu skladovat

Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.

Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.

Kávový slovník

Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.

Všechny pojmy

Detailní popis produktu

V dřívějších dobách se k dopravě kávy z Indie do Evropy používaly plachetnice. Doprava po moři trvala kolem šesti měsíců a během této doby byl náklad vystaven různým klimatickým podmínkám. Kávová zrna změnila svou velikost, barvu a chuť.

V moderní době se doprava změnila, ale poptávka po původní kávě trvá. Proto v současnosti indičtí zpracovatelé kávy napodobují tradiční podmínky a využívají k tomu působení monzunu - vyrábí speciální kávu, které má stejné vlastnosti, jako za dávných časů.

 

 

O kávě

Kávy druhu Monsooned jsou výhradně dováženy z Indie. Tradiční proces monzunování (Monsooning) se provozuje na pobřeží Malabar, tj. západním pobřeží Indie, zejména v Mangalore. Oblast Malabar je vyhlášená svými vynikajícími přírodními podmínkami. Období vlhkého monsunu umožňuje kvantitativní a kvalitativní změny v kávových zrnech, které vytvářejí jedinečnou lahodnou chuť kávy.

Proces monzunování se provádí v období od června do září, kdy je jihozápadní monzun nejintenzívnější. Během procesu kávová zrna natáhnou vlhkost a získají svou typickou chuť, vlastnost a vůni.

kava-indie

kava-indie2

Dozrálé kávové třešně jsou sklizeny, zbaveny dužiny a důkladně usušeny, až vydávají chrastivý zvuk. Suchá zelená kávová zrna se potom odesílají do speciálních otevřených skladů na západním pobřeží, kde se připravuje monzunová káva. Tyto sklady hrají při tomto nevšedním zpracování klíčovou roli.

Jakmile sem kávová zrna dorazí, jsou zpracována a tříděna. Vybírají se pouze zrna jakosti AA i A, která se potom uskladňují na dobře větraných betonových podlahách ve vrstvách o tloušťce 10 – 15 cm. Vlhké a větrné monzunové počasí způsobí to, že kávová zrna absorbují vlhkost a zvětší svůj objem.

Kávová zrna, která původně obsahovala 11 – 12 procent vlhkosti, vstřebají vlhkost z atmosféry a zvětší se v průběhu procesu o 16 – 20 procent. Barva zrn se změní na bledě žlutou. Kávova zrna jsou volně naplněna v jutových pytlích a uskladněna s dostatečným přístupem vzduchu. Monzunový vzduch zajišťuje průběžné zvyšování vlhkosti. Káva se každých 6 – 8 dní vysypává, rozhrabuje a kontroluje, aby nepodlehla plísni a aby proces monzunování probíhal správně.

Monzunování je ukončeno po 8 – 10 týdnech. Připravená káva je strojově leštěna, tříděna a dále ručně přebírána, aby se odstranila vadná zrna. Poté se káva balí a odesílá. Hlavní třídy kávy Monsooned Arabica jsou Monsooned Malabar AA a Monsooned Arabica Basanally.

indie-malabar

Jak připravit kávu India Monsooned Malabar?

Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.  Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat (espresso, moka, filtr, turek, french press...) 

mleti1

Kávu můžete připravit tak, jak to máte nejraději. Je vhodná pro všechny oblíbené metody přípravy kávy. Užijte si ji třeba pokaždé jinak!

metody-pripravy-all

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
? Acidita: Bez acidity
Balení: Pytlík, Sáček
? Chuťové tóny: Čokoládová, Koření
Metoda přípravy: Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka"
Metoda zpracování: Suchá (natural)
Microlot: Ne
Mletí: Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá
Odrůda: Kent, S.795, Catimor, Selection 9
Příchuť: Hořká čokoláda, Lehce zemitá, Mandle, Koření, Nádech tabáku
Složení: 100% Arabica
Stupeň pražení: 3 - Středně intenzivní
Typ kávy: Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková
Velikost (g): 250 g, 500 g, 1 000 g
Vlastnosti: Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Moka káva, Výběrová káva
? Země původu: Indická káva
Značka: Coffeespot
Pražená káva zrnková: 100% Arabica
Země: Indie
Oblast: Západní Ghast
Region: Karnataka
Chuť: Lehce zemitá, hořká čokoláda, mandle, koření, nádech tabáku
Nadmořská výška: 1100 - 1200m
Metoda zpracování: suchá
5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MN Avatar autora | 19.4.2024
Vynikající káva, první káva, která nemá ani stopy po kyselosti, vlastnosti přesně jako v popisu, hořkost tak akorát. Vyzkoušel jsem už mnoho druhů kávy, ale tahle je nejlepší, budu ji zatím nakupovat dál.
5
H Avatar autora | 11.11.2023
Indii jsem si oblíbila, je jemná, lahodná, taková dobrá volba denní kávy. Vždy beru kilové balení.
5
AP Avatar autora | 25.7.2023
Připravujeme si ve formě espressa a jsme nadšeni z toho, jak je jemná a zároveň plná chuti. Nejsme žádní odborníci, ale máme rádi lehčí a svěží tóny - to jsme v téhle kávě našli. Rozhodně zařazujeme na seznam našich oblíbených káv.
5
IL Avatar autora | 10.6.2023
Velice chutna kava.Velka spokojenost.
5
Avatar autora | 27.3.2023
Zatím nejlepší káva, jakou jsem kdy pila, a to nejsem žádný začátečník😀 Melu ji na elektrickém mlýnku a zkusím někdy nějaký s kameny, nebude-li to mít další vliv na zlepšení už takto výborné chuti😉

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: