Indická zrnková káva
Indie zaujímá s produkcí téměř 5 milionů pytlů ročně 6. příčku mezi světovými producenty kávy. Podle legendy sem kávu přinesl poutník Baba Budan v roce 1670. Údajně zasadil semena v regionu Karnataka, kde se pěstování kávy věnují dodnes.
Kávovníky se pěstují se převážně ve stínu v jižní části země, kde výsledná zrnka získávají svůj typický profil — nízkou aciditu, plné tělo a tóny tmavé čokolády, koření, tabáku, zázvoru nebo dokonce jemné slanosti. Často se zpracovává tzv. monzunovou metodou, která zrnu dodává zvláštní „měkkost“ a lehce slaný charakter.
Hodí se výborně na espresso, zejména pokud máte rádi silnější a zemitější chutě bez ovocné kyselosti.
☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy.
Řazení produktů
Značky
#Tag
Acidita?
Chuťové tóny?
Metoda zpracování
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu?
Značka
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Zrnková káva z Indie
Nechte se pohltit vůní zrnkové kávy z Indie z COFFEESPOTU s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo naší moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme, s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.
Nejvíc prosperoval kávový průmysl v polovině 19. století, pak se ale zvýšila poptávka po čaji a kávovníky napadla rez a přišla krize. Tu se podařilo vyřešit vyšlechtěním nových odrůd a pomocí ze strany státu. V 90. letech 20. století zaznamenala indická káva zasloužený boom a i když doma se jí ročně vypije jen 100 g na hlavu, svět si indickou kávu velmi oblíbil.
Simulace plavby lodí
Většinu kávovníků, asi 60 %, tvoří Robusty. Pěstování Robusty je v Indii věnována větší péče než ve většině jiných zemí, takže zaujímá prémiovou část trhu. Z Arabiky se farmáři zaměřují na pěstování odrůd Catimor/ Cauverry, Caturra nebo Kent. Sklizené plody Indové zpracovávají nejběžněji promytou metodou (washed) nebo monzunováním. Využívají horké počasí a vlhký vítr k zesvětlení a zvětšení zrn. Simulují tak podmínky z dob, kdy putovala do Evropy na plachetnicích skoro půl roku a klima při přepravě „dokonalo“ dílo nezaměnitelné chuti indické kávy.
Jak chutná zrnková káva z Indie?
Pěstování kávy v Indii nahrává nadmořská výška, úrodná půda i klimatické podmínky, zejména pak tropické podnebí bohaté na srážky. To vše je znát ve výsledné chuti.
Indickou kávu oceníte díky plnému tělu a nízké kyselosti hlavně při přípravě lahodného espressa. V chuti dominuje koření jako kardamon, zázvor nebo hřebíček, a také čokoláda.
Indická káva v naší nabídce
Všechny indické kávy, které vám nabízíme, jsou 100% Arabiky.
- Indie Plantation A — Pokud hledáte kávu s minimální kyselostí a komplexní chutí mléčné čokolády, jste tu na správné adrese
- India Monsooned Malabar — Káva ošlehaná monzunem v sobě skrývá zemitou kořeněnou chuť s tóny hořké čokolády a mandlí
Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší indickou zrnkovou kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.
☕️TIP: Na COFFEESPOTU objevíte nejen výběrovou indickou zrnkovou kávu, která zaujme jak nováčky v oblasti kávy, tak zkušené baristy, ale také kávy z dalších exotických destinací — například Honduras, Kuba, Brazílie nebo Zimbabwe. Můžete tak cestovat za chutěmi světa bez opuštění domova. Ať už preferujete balení 250 g, 500 g nebo 1 kg, u nás najdete to pravé. A nezapomeňte ochutnat také prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra JANKA.