Etiopie Sidamo washed
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Všechna kávová zrnka Etiopie Sidamo washed mají jedinečný původ. Káva Sidamo je proslulá svým jasným citrusovým profilem s nádechem květin.
O kávě
- Proces zpracování: Farmáři ručně vytřídí nezralé a přezrálé kávové třešně, než se přikročí k dalšímu zpracování. Pomocí rozvlákňovače se odstraní slupky a dužina. Poté jsou kávová zrna namočena po dobu asi 8 hodin v čisté vodě v betonových nádržích.
- Sušení: Po máčení probíhá předsušení ve stínu po dobu asi 6 hodin. Dále následuje sušení na slunci na afrických postelích nebo pytlovině, které trvá asi 10 dní. V noci a v poledních hodinách se káva chrání plachtami.
O farmě
Sidamo je nejproduktivnější region produkující kávu v Etiopii. Do roku roku 1995 to byla samostatná provincie. V současné době je oblast rozdělena na administrativní oblasti SNNPR, Somálsko a Oromia.
Pěstitelské mikroregiony kávy Guji a Yirgacheffe se nacházejí také v Sidamu, ale jsou uváděny na trh pod jejich vlastním jménem.
Jak připravit kávu Etiopie Sidamo washed?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat (espresso, moka, filtr, turek, french press...)
Kávu můžete připravit tak, jak to máte nejraději. Je vhodná pro všechny oblíbené metody přípravy kávy. Užijte si ji třeba pokaždé jinak!
TIP: Káva chutná skvěle zejména při přípravě na filtr.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
? Acidita: | Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Ovocná, Květinová |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed) |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Směs původních odrůd Ethiopian Heirloom |
Příchuť: | Hořká čokoláda, Citrusy, Květiny |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 2 - Střední |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g, 500 g, 1 000 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Etiopie káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Země: | Etiopie |
Region: | Sidamo |
Nadmořská výška: | 1950m |
Metoda zpracování: | Plně promyté / washed, ruční sběr |
Chuť: | Citrusy, květiny, hořká čokoláda |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.