Washed káva
Metoda zpracování kávy má velký vliv na její kvalitu i chuťový profil. Mokrá metoda (též praná nebo washed/ fully washed) je jednou ze 3 základních metod zpracování kávy. Dalšími jsou suchá (natural) a medová (honey) metoda.
Promytá káva je napřed mechanicky zbavená slupky. Zrna pak putují do fermentačních kádí, kde se vymyjí zbytky slupek a dužiny. Tahle metoda dokáže velmi dobře podpořit přirozené vlastnosti kávových zrn, ale spotřebuje se při ní velké množství vody. Je to tedy něco za něco.
Mokrá metoda se používá z velké části v oblastech, kde není nouze o vodu. Káva zpracovaná mokrou metodou má zpravidla vyšší aciditu a zřetelné ovocné tóny.
☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem.
Řazení produktů
Značky
#Tag
Acidita?
Balení
Chuťové tóny?
Metoda přípravy
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu?
Značka
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Káva zpracovaná mokrou metodou
Nechte se pohltit vůní washed kávy z COFFEESPOTU s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo naší moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme, s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.
Chcete vědět víc?
O hlavních metodách zpracování kávy jsme sepsali podrobný článek.
☕️TIP: V COFFEESPOTU nabízíme pestrý výběr kvalitní kávy. Kromě zrnkové kávy z Burundi můžete ochutnat také kávy z dalších exotických destinací. Oblíbená je třeba ugandská zrnková káva, etiopská zrnková káva nebo zrnková káva z Konga — každá vyniká vlastním jedinečným charakterem. Ať už preferujete balení 250 g, 500 g nebo 1 kg, u nás najdete to pravé. A nezapomeňte ochutnat také prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra JANKA.