Luxusní mletá káva
Luxusní mletá káva je ta, která je namletá správně. Mletí kávy je podobná alchymie jako její zpracování a pražení. Má několik stupňů, od extra hrubého s kávou připomínající mořskou sůl až po extra jemné, kdy se výsledná konzistence podobá moučkovému cukru.
K čemu tolik stupňů mletí, ptáte se? Každá hrubost mletí je vhodná na jiný druh přípravy káva. Zatímco hrubě namletá káva se hodí spíše na french press, ta nejjemnější je ideální na přípravu kávy v džezvě. Pro správné mletí při přípravě kávy doma je důležité mít kvalitní mlýnek (pokud možno ruční), který umožňuje dobře regulovat hrubost.
☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy.
Řazení produktů
Značky
#Tag
Acidita?
Balení
Chuťové tóny?
Metoda přípravy
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu?
Značka
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Luxusní mleté kafe
Nechte se pohltit vůní luxusní mleté kávy z COFFEESPOTU s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo naší moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme, s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.
Jaká káva je opravdu luxusní?
Nemusíte každé ráno popíjet Kopi Luwak, abyste měli pocit, že si dopřáváte luxusní kávu. Luxusní mletou kávu totiž poznáte i jinak než podle ceny. Její kvalitu určuje mnoho faktorů — například lokalita (jednou z nejdražších káv je ta vypěstovaná na Hawai nebo Ostrově sv. Heleny), bio kvalita, velikost zrn i cuppingové skóre. Důležitým faktorem je i správné mletí a příprava, které dokážou pozvednout chuťové vlastnosti kávy na maximum.
Cena kávy se výrazně šplhá nahoru i v případě, že je sklizená ručně nebo zpracovaná nějakou unikátní metodou. Cenu ovlivňuje i limitované množství kávy. Třeba takzvaný mikrolot, což obvykle bývá nejkvalitnější sklizeň, případně jen část sklizně, které je opravdu omezené množství.
Jak jsme zmínili, za jednu z vůbec nejdražších káv světa se považuje filipínská Kopi Luwak, neboli cibetková káva, která prošla trávicím traktem malé šelmičky zvané cibetka (v indonéštině luwak).
Kávu vám rádi nameleme
Objednáváte si u nás kávu a na mletí si netroufáte nebo nemáte mlýnek? U každé kávy najdete pod výběrem velikosti balení a cenou možnost mletí, kde si navolíte, pro jakou přípravu máme kávu umlít. My to pro vás rádi uděláme.

Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a případně ji nameleme, pokud si to přejete. Poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.
☕️TIP: Na COFFEESPOTU na vás čekají skutečné kávové chuťovky. Pražíme kávu z celého světa, a tak si můžete vychutnat třeba proslulou etiopskou kávu, kávu z Peru, Brazílie nebo Kostariky, aniž byste opustili teplo svého domova. Všechny kávy jsou dokonalé uložené v balení 250 g, 500 g nebo 1 kg. A nezapomeňte ochutnat také prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra JANKA.