Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram


Úvod » Zrnková káva Arabica » Kuba Serrano Lavado 1000g


        

Kuba Serrano Lavado 1000g

Vynikající tradiční káva s plným tělem, s nádechem santalového dřeva a tabáku.

. Čerstvě upraženo

není skladem

 

Číslo produktu: 210
Velikost balení:: 1000g
Velikost balení:
cena: bez DPH: 495,65 Kč (19,03 EUR)
cena: s DPH (15 %):
570,00 Kč (21,88 EUR)

do košíku:
  ks  

Popis produktu

Kuba Serrano Lavado

  • Země: Kubánská káva
  • Vůně:  Nádech santalového dřeva a tabáku
  • Chuť: Malá / žádná ovocná kyselost

Pro kávu z Kuby je typická čistá chuť se středním až plným tělem a výraznou kouřovou vůní. Serrano je vynikající tradiční káva s plným tělem, s nádechem santalového dřeva a tabáku. S touto prvotřídní kávou s malou nebo žádnou ovocnou kyselostí si dopřejete výstřední požitek.

Z kávy Serrano připravíte báječné espresso nebo ranní kávu.

Již více než 200 let se na Kubě pěstují nejlepší odrůdy kávových zrn. Technika pěstování a zpracování byla dovedena k dokonalosti, a výsledná káva je nyní známá jako „Kubánská káva“. Všechny šarže směřují svým původem k jedinému podniku, který založil Jose Antonio Gelabert v roce 1748, a od té doby se metody pěstování změnily jen málo.

První kávová plantáž se na Kubě objevila v roce 1748. Větší rozmach v pěstování kávy nastal až v roce 1789, kdy sem po ozbrojené vzpouře otroků na Haiti utekly tisíce francouzských farmářů z kávových farem. Tito farmáři rozšířili obecnou znalost pěstování a zpracování kávy. Francouzští farmáři pěstovali kávu v oblasti Sierra Maestra.

Klimatické podmínky a složení půdy zde byly ideální pro vznik kávových plantáží, a umožňovaly jejich intenzívní rozvoj. Na Kubě se pěstuje káva na rozloze přibližně 500 000 akrů. Nejvíce kávy vyprodukují drobní farmáři a majitelé půdy, ale i některá větší státní družstva. Pěstuje se hlavně odrůda Typica. Většina úrody pochází z východní části Sierra Maestry. Sklizeň se obvykle koná v průběhu října. Dodávky kávy jsou k dispozici nejdříve v prosinci až lednu.

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách. Hned, jak je to možné, ji balíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu