Peru káva
Káva se v Peru začala pěstovat mezi lety 1740 a 1760. Je zajímavé, že prvních 100 let k tomu přistupovali stylem „co si vypěstujeme, to si vypijeme". Export zde zkrátka nebyl. Ani jeho zahájení ale situaci moc nepomohlo, stát totiž pěstování nepodporoval, proto dlouhou dobu stagnovalo. Vše se začalo měnit k lepšímu teprve na přelomu tisíciletí, kdy farmáři začínali téměř od nuly.
Produkci kávy zajišťují drobní farmáři, kterým bohužel ani dnes moc nepomáhá nestabilní ekonomická a hospodářská situace v zemi. Přesto ale produkují velmi kvalitní kávu, která rozhodně stojí za pozornost.
Kávová zrna se pěstují ve vysokých Andách, často v menších farmářských družstvech, kde se klade důraz na kvalitu a šetrné zpracování. V chuti najdete tóny kakaa, oříšků, karamelu nebo peckovin, někdy i jemné citrusy, ale vždycky s vyváženou kyselinkou a hladkým tělem.
Skvěle vynikne hlavně na filtru, ale příjemně překvapí i v espressu.
☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy.
Značky
#Tag
Acidita?
Balení
Chuťové tóny?
Metoda přípravy
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu?
Značka
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Káva z Peru
Nechte se pohltit vůní kávy z Peru z COFFEESPOTU s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo naší moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme, s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.
Káva s rodokmenem
Práce malých farmářů je pro nás výhodou. Díky ní totiž přesně víme, kdo kávové třešně vypěstoval. A můžeme do naší nabídky zařadit i takzvané mikroloty, což jsou kávy s jasným původem neboli rodokmenem a propracovaným chuťovým profilem. Mikrolot se pěstuje v menším množství, díky čemuž zrna dosahují velmi vysoké kvality. Někdy takto bývá označována nejzdařilejší část sklizně z nejlepších keřů. Při zpracování se používají speciální postupy, které zahrnují například prodlouženou dobu fermentace a sušení.
Jak chutná káva z Peru
V Peru najdete pestrou paletu odrůd. Ve všech kávových regionech se pěstují Bourbon a její kultivar Caturra, dále Catimor, kultivar odrůdy Typica Pache a kříženci Bourbon x Typica – Mundo Novo a Catuai. Peruánská káva se zpracovává metodou washed a vyznačuje se lehkým tělem a neotřelou kombinací chutí, kde vedle sebe najdete lesní ovoce, citrusy a vanilku, karamel nebo čaj.
Peruánská káva v naší nabídce
Vybrali jsme pro vás několik chuťových bomb. Vychutnat si můžete Peru Monteverde — Arabiku s tóny lesního ovoce, červeného pomeranče a karamelu. Tu má na svědomí místní odborník na kávu Alfonso Tejada, od nějž se učí a získávají rady pěstitelé z celé země. Stejnou kávu najdete i v blendu Original Espresso, kde ji doprovází káva Brazílie Diamond s tóny oříšků, čokolády a sušeného ovoce.
Kromě peruánské kávy máme pro vás i úžasnou čokoládu Bean to Bar.
Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší peruánskou kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.
☕️TIP: Na COFFEESPOTU objevíte nejen výběrovou peruánskou kávu, která zaujme jak nováčky v oblasti kávy, tak zkušené baristy, ale také kávy z dalších exotických destinací — například Honduras, Kuba, Brazílie nebo Zimbabwe. Můžete tak cestovat za chutěmi světa bez opuštění domova. Ať už preferujete balení 250 g, 500 g nebo 1 kg, u nás najdete to pravé. A nezapomeňte ochutnat také prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra JANKA.