Mletá káva Kostarika
Kostarika byla první zemí Střední Ameriky, která začala produkovat kávu ve velkém. Dnes se tu ročně vypěstuje téměř 150 000 tun kávy a 90 % produkce mají na svědomí malé rodinné farmy.
Na plantážích v Kostarice převažují kultivar Bourbonu Caturra, přírodní mutace Bourbonu zvaná Villa Sarchi a Catuai, což je kříženec Bourbon x Typica. Mezi nejčastější metodu zpracování zde patří medová (honey). Kostarickým kávovníkům se daří velmi dobře, tamní farmáři je pěstují na vulkanické půdě, která je vysoce úrodná. Pomáhá jim i optimální počasí.
Specifický druh půdy se odráží v chuti kostarické kávy. Má lehké tělo, je sladká, citrusová s tóny karamelu či rozinek. U nás si navíc můžete nechat kávu namlít.
☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy.
Mletá káva z Kostariky
Vyberte si na COFFEESPOTU mletou kávu z Kostariky s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme, s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.
Na Kostarice hraje prim Arabika, pěstování Robusty bylo dokonce v letech 1989–2018 zakázané. To proto, aby se zamezilo produkci méně kvalitních zrn. Od zákona zakazujícího pěstování Robusty se následně upustilo, farmáři ale stejně dál upřednostňují Arabiku a velmi si zakládají na kvalitě.
Cascaru už jste zkoušeli?
Z Kostariky pochází i Cascara, kterou pro vás máme v naší nabídce. Jde o slupky z kávových zrn sloužící k přípravě horkého či studeného nápoje. Takový nápoj je osvěžující, chutná po šípkách, rozinkách a medu a má nižší obsah kofeinu v porovnání s běžnou kávou. Je to zhruba 100 mg na litr oproti 400—800 mg u kávy.
Kávu vám rádi nameleme
Mletí kávy je podobná alchymie jako její zpracování a pražení. Má několik stupňů, od extra hrubého připomínajícího hrubozrnnou mořskou sůl až po extra jemné mletí konzistence moučkového cukru. Pokud si u nás kávu a na mletí si netroufáte nebo nemáte mlýnek, u každé kávy najdete pod výběrem velikosti balení a cenou také možnost mletí, kde si navolíte, pro jakou přípravu máme kávu umlít. My to pro vás rádi uděláme.

Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší zrnkovou kávu z Kostariky. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.
☕️TIP: V COFFEESPOTU vám pomůžeme objevit voňavý svět kávy. Pražíme kávu z celého světa, a tak si můžete vychutnat nejen tu kostarickou, ale také zrnkovou kávu z Brazílie, Indie, Kolumbie, Ugandy, nebo třeba Peru, aniž byste opustili teplo svého domova. Všechny kávy jsou dokonale zabalené v 250g, 500g nebo 1kg balení. A nezapomeňte ochutnat naši prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra Janka na závěr vaší návštěvy.