Kuba Serrano Lavado
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírny

Jak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Pro kávu z Kuby je typická čistá chuť se středním až plným tělem a výraznou kouřovou vůní. Serrano je vynikající tradiční káva s plným tělem, s nádechem santalového dřeva a tabáku. S touto prvotřídní kávou s malou nebo žádnou ovocnou kyselostí si dopřejete výstřední požitek.
O kávě
Z kávy Serrano připravíte báječné espresso nebo ranní kávu.
Již více než 200 let se na Kubě pěstují nejlepší odrůdy kávových zrn. Technika pěstování a zpracování byla dovedena k dokonalosti. Výsledná káva je nyní známá jako „Kubánská káva“.
Všechny šarže směřují svým původem k jedinému podniku, který založil Jose Antonio Gelabert v roce 1748. Od té doby se metody pěstování změnily jen málo.
První kávová plantáž se na Kubě objevila v roce 1748. Větší rozmach v pěstování kávy nastal až v roce 1789, kdy sem po ozbrojené vzpouře otroků na Haiti utekly tisíce francouzských farmářů z kávových farem. Tito farmáři rozšířili obecnou znalost pěstování a zpracování kávy. Francouzští farmáři pěstovali kávu v oblasti Sierra Maestra.
Klimatické podmínky a složení půdy zde byly ideální pro vznik kávových plantáží, a umožňovaly jejich intenzívní rozvoj. Na Kubě se pěstuje káva na rozloze přibližně 500 000 akrů. Nejvíce kávy vyprodukují drobní farmáři a majitelé půdy, ale i některá větší státní družstva.
Na Kubě se pěstuje se hlavně odrůda Typica. Většina úrody pochází z východní části Sierra Maestry. Sklizeň se obvykle koná v průběhu října. Dodávky kávy jsou k dispozici nejdříve v prosinci až lednu.
Jak připravit kávu Kuba Serrano Lavado?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat (espresso, moka, filtr, turek, french press...)
Kávu můžete připravit tak, jak to máte nejraději. Je vhodná pro všechny oblíbené metody přípravy kávy. Užijte si ji třeba pokaždé jinak!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
#Tag: | Akce, Kvalitní, Luxusní, Nejlepší |
Acidita: | Bez acidity |
Balení: | Sáček, Pytlík |
Dárky: | Pro maminku, Pro babičku, Pro sestru, Pro přítelkyni, Pro tátu, Pro dědu, Pro bratra, Pro přítele, Pro zaměstnance, Pro šéfa, Vánoční dárky, Narozeninové dárky, Pro učitelku |
Chuťové tóny: | Tabák |
Metoda přípravy: | Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed) |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Příchuť: | Nádech tabáku, Plné tělo, Nádech santalové dřevo |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 4 - Intenzivní |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g, 500 g, 1 000 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
Země původu: | Kubánská káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Země: | Kuba |
Region: | Sierra Maestra |
Metoda zpracování: | Promytá |
Chuť: | Santalové dřevo a tabák, plné tělo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.