Kolumbie káva
Značky
#Tag
Acidita
Balení
Chuťové tóny
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu
Značka
Kolumbijská káva proslula plným tělem, čistou aciditou a bohatou chutí. Jednotlivé chuťové tóny se liší podle mikroklimat regionů – od sladkých ořechových a čokoládových až po květinové či ovocné. Kávy z Kolumbie právem patří k nejoblíbenějším v naší nabídce.
Pěstováním Arabiky se živí téměř 2 miliony Kolumbijců. Do světa ročně vyvezou přes 890 000 tun pověstně dobré kávy. Pochází z menších farem o rozloze 2,5 až 6 hektarů, kde plody rovnou zpracovávají. Zrna suší na takzvaných afrických postelích nebo v sušárnách, v závislosti na povětrnostních podmínkách.
Zpracovanou kávu pak odvezou do jednoho z mnoha zpracovatelských závodů v zemi. Prodají ji tomu, kdo nabídne nejlepší cenu. V závodech zrnka pročistí a vytřídí na jednotnou kvalitu vhodnou k vývozu do celého světa.
Vyhlášenou kolumbijskou kávu pro vás ještě dnes upražíme. Kterou ochutnáte jako první?