Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Zrnková káva Arabica
  3. Guatemala Huehuetenango

Guatemala Huehuetenango

  • .
  • Akce
  • Čerstvě upraženo

Sušené broskve, mandle, čokoláda

Guatemala Huehuetenango Farma / zpracovatelský závod: Huehuetenango Zpracování: Plně promyté / washed Odrůda: Caturra / Catuai / Bourbon Sklizeň: 2... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
Velikost balení:
147 Kč
127,83 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:057
Popis produktu

Guatemala Huehuetenango

  • Farma / zpracovatelský závod: Huehuetenango
  • Zpracování: Plně promyté / washed
  • Odrůda: Caturra / Catuai / Bourbon
  • Sklizeň: 2019/2020
  • Nadm. výška: 1400 - 2000 m
  • Cupping score: 85
  • Vůně: komplexní, ostrá a sladká, ovoce, čokoláda
  • Chuť: sušené broskve, mandle, čokoláda

O oblasti pěstování

Káva pěstována v oblasti Huehuetenango Highland se odlišuje od typického guatemalského chuťového profilu. Hueguetenango Highland je jedna ze tří vulkanických oblastí v Guatemale, které je uznávána asociací Anacafé.

Guatemala káva

Hory Cuchumatanes, které definují topografii Huehuetenango, mají vápencovou půdu s relativně vysokým pH. Coffea arabica může růst v široké řadě kyselých půd od kyselých (pH4) až po neutrální (pH7). To je částečně vysvětleno rozpustností dusíku, jedné z nejdůležitějších makronutrientů kávy, která je nejlépe rozpustná v půdách s pH od 4 do 8. Kyselost půdy určuje rozpustnost živin. Musí zůstat dostatečně dlouho rozpustné, aby mohly cestovat až ke kořenům rostlin. To zároveň ovlivňuje rozklad minerální horniny na prvky, které rostliny mohou využívat.

Káva rostoucí v Huehuetenango je pěstována v nejvyšší nadmořské výšce v zemi. Káva zde může růst až v nadmořské výšce 2000 metrů bez poškození mrazem, a to díky teplým větrům, které přichází z mexických plání. Kávová sklizeň probíhá od ledna do dubna. Pěstované odrůdy v této oblasti jsou Caturra, Catuai a Bourbon. Huehuetenango regionální výběr Tato regionální směs byla vyprodukována různými drobnými zemědělci v oblasti Huehuetenango v severní Guatemale.

Zrnková káva z Guatemaly

Místní producenti obvykle vlastní několik hektarů pro pěstování kávy a zpracovávají kávu pomocí mokré metody na vlastní půdě. Káva je sušena na malých postelích. Zpracovatelské závody jsou v tomto regionu velmi neobvyklé. Po zpracování kávy se producenti snaží najít nejlepší prodejní cenu za své zrna. Náš partner původu Unex má přijímací stanici a svoji laboratoř kvality v Huehuetenangu. Dělají maximum pro to, aby se dostali k producentům a nabídli jim lepší ceny než zprostředkovatelé, kteří cestují po celé zemi a nakupují kávu za nízké ceny.

Spoléháme se na tým společnosti Unex, který vybere nejlepší kávu z regionu pro nás. Získávají vzorky od mnoha výrobců v celém regionu a vyhodnocují jejich kvalitu. V závislosti na této kvalitě se dohodnou na ceně s výrobcem. V závislosti na profilu a nabídnutém objemu může káva přejít do kategorie mikrolot, regionální výběr Huehuetenango nebo speciální regionální výběr Sierra Morena. Tato regionální směs Huehuetenango je jemná, se sladkými ovocnými tóny a mírnou kyselostí. Snadno pomůže doplnit směs, nebo vás přesvědčí jako jednodruhové espresso vyváženou sladkostí a kulatým tělem. SHB (strictly hard beans). Za SHB zrna jsou považována zrna špičkové kvality, která jsou pěstována v nadmořské výšce okolo 1500 metrů nad mořem.

Jak nás hodnotí zákazníci?

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách. Hned, jak je to možné, ji balíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a Coffeespot Pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog
 

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 8:00 - 17:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2019 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz