S cílem usnadnit vám lépe si vychutnat naši kávu, využíváme cookies. Procházením e-shopu s tím souhlasíte.


Úvod » Degustační vzorky » 2. Degustační balení kávy 5 x 50g ZRNO


        

2. Degustační balení kávy 5 x 50g ZRNO

Degustační balení

.

skladem

 

Číslo produktu: 000b
cena: bez DPH: 173,04 Kč (6,64 EUR)
cena: s DPH (15 %):
199,00 Kč (7,64 EUR)

do košíku:
  ks  

Popis produktu

Nemůžete se rozhodnout, jaký druh kávy u nás ochutnáte? Připravili jsme pro Vás DEGUSTAČNÍ BALENÍ KÁVY.

Získáte tak přehled o chutích a vůních nejlahodnějších káv ze všech koutů světa.

Překvapte rodinu,známé,kolegy jedinečnou ochutnávkou nebo dárkem.

 

Balení obsahuje: 5x 50g  Čerstvě pražené kávy ZRNO

 

 

1x 50g India Monsooned Malabar

Barva, tvar a velikost zrn, stejně jako vůně a chuť jsou výsledky speciálního zpracování po sklizni. Indická káva byla dříve do Evropy dovážena dřevěnými plachetnicemi, kdy strávila až 6 měsíců na moři. Když se káva dostala do Evropy, její barva se změnila od jasně zelené po světle zlatou, zvýšila se zemitost a ustoupila kyselost. Tento proces "Monsooning" byl později systematicky replikován v Indii s cílem soustavně reprodukovat známou chuť z historických výprav do evropských přístavů.

 

Země: Indie

Region: Karnataka

Oblast: Západní Ghast

Výrobci: Drobní farmáři v regionu

Odrůda : Kents, S.795, Catimor, Selection 9

Metoda zpracování: suchá/Monsooned

Nadmořská výška: 1100 - 1200 m

 

Chuť: Lehce zemitá, hořká čokoláda, mandle, koření, nádech tabáku

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1x Kolumbie La Manuela

  • Země: Kolumbie
  • Region: Oblast Araranzu, Caldas
  • Zpracovatelský závod: Trilladora Santa Teresita
  • Farma/Mycí stanice: La Manuela
  • Pohoří:Western Andes
  • Nadmořská výška: 1950
  • Metoda zpracování: mokrá, sušení na slunečních terasách
  • Odrůda: Castillo
  • Sklizeň: 2017
  • Chuť: bylinná, sladký karamel, sušené meruňky

O kávě

La Manuela je jedna ze tří lotů Supremo, které získáváme od exportéra Altamira. Obsahuje soubor regionální káv hodnocených cupping skóre 83-84. Tento lot byl vyprodukován 150 malými producenty v Aranzazu v regionu Caldas.

Aranzazu se nachází vysoko v západní části pohoří Andes, v nadmořské výšce 1960 metrů. Oblast má svou hlavní sklizeň během druhého sklizňového semestru Kolumbie, kolem října až listopadu. Třešně pro tento lot byly shromážděny v tomto období.

Producenti kávy v tomto regionu obvykle vlastní zemědělskou farmu o rozloze 2,5 až 6 hektarů, kde kávu zpracovávají sami. Zrna se suší na postelích nebo v sušičkách, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Zpracovanou kávu pak producenti vezmou do jednoho z mnoha závodů v oblasti a prodají ji tomu, kdo nabídne nejlepší cenu. Tým ze závodu Santa Teresita pak kávou pročistí a vytřídí na jednotnou kvalitu Supremo scr18 připravenou k exportu.

Trilladora Santa Teresita

Trilladora Santa Teresita je jedním z mnoha závodů v oblasti, kde se producenti mohou rozhodnout prodat svou zpracovanou kávu. Tento závod se nachazí v Pereiře, přímo v srdci Eje Cafetero v Kolumbii. Starají se o třídění, komercializaci a exportování kávy malých farmářů.

Kolumbie

Kolumbijská káva patří svou pověstí mezi nejlepší na světě. Již od počátku 19. století v Kolumbii pěstují a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, čistou aciditou a bohatou dochutí. V této nádherné zemi lze najít několik odlišností v odlišných kávách.

Na severu rostou kávovníky v nižších nadmořských výškách a při vyšších teplotách a vytvoří hlubší, zemitější chuť, se střední kyselostí, větším tělem a ořechovými / čokoládovými tóny (Magdalena, Santander, Norte de Santander).

Káva z jižních oblastí (Cauca, Nariño, Huila a Tolima del Sur) je známá svou jemnou chutí s citronovými a sladkými tóny, které jsou podpořeny středním tělem a zvýšenou kyselostí.

Centrální region (Caldas, Quindío, Risaralda, Valle del Norte, Antioquia, Cundinamarca a Tolima del Norte) je poměrně vyvážený, s ovocnými a bylinnými tóny a výrazně odlišnými charakteristikami v každé mikroregionu.

Rozsáhlé rozšíření oblasti vhodné pro výrobu kávy a jejich klimatický systém země činí z Kolumbie druhou největší zemi produkující Arabiku na světě. Vzhledem k tomu, že káva je sklizena po celý rok, s dvěma vrcholovými sklizněmi rozloženými v různých oblastech, čerstvá kolumbijská káva je k dispozici po celý rok.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1x 50g Costarica Las Trojas


Země: Costa Rica

Region / Farma: West Valley / Beneficio La Eva

Odrůda: Typica

Zpracování: Mokré + sušení na slunci


Nadmořská výška: 1400 1900 m

Chuť: Citrusy, sušené švěstky, karamel, kakao

Mokré a suché mlýnky na kávu pro benefício La Eva se nachází v oblasti Sarchi, v blízkosti San Jose. Tato oblast je vyhlášená pro vysokou kvalitu svých káv. Beneficio La Eva nakupuje kávové třešně od velkého množství převážně malých a středních pěstitelů z celé oblasti Tarrazu. Káva SHB Las Trojas Superior představuje to nejlepší z West Central Valley.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1x 50g Rock Spot espresso směs

Rock Spot Espresso směs - 80% arabica x 20% robusta.

Tuto hutnou espresso směs jsme  "ušili"  na míru všem,

kteří prahnou po silné, vyvážené  a delikátní espresso směsi,

která nám doposud v nabídce chyběla.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

1x 50g Honduras Cielito Lindo Organic

  • Země: Honduras
  • Region: Peňa Blanca, Cortes department
  • Odrůda: Bourbon/Cauai/Lempira/Pacas
  • Farma: Cielito Lindo
  • Metoda zpracování: Mokrá (washed)
  • Cuping score: 84
  • Velikost zrna (screen): 19 (7,5 mm)
  • Chuť: Plné tělo, sladkost čokolády, střední kyselost citronu
  • Certifikace: Organic

O kávě

Cielito Lindo je skupina producentů kávy v horách Santa Barbara v regionu Cortes v západním Hondurasu. Oblast sídlí hranicí s Guatemalou.

Producenti v této oblasti spolu neformálně spolupracovali již mnoho let, do sdružení Cielito Lindo se zformovali až roku 2014.

Společně vytvořili silnější ekonomický blok pro prodej kávy a nákup zemědělských strojů. Spolupracují na organizaci technického školení a skupinových certifikací.

Díky konsolidaci a prodeji své kávy dohromady ve větším objemu se podařilo získat lepší přístup na globální trh s kávou.

Farmy Cielito Lindo se rozprostírají v nadmořské výšce až 1650m. Družstvo má momentálně 96 členů a má certifikace Organic, Fairtrade a Rainforest Alliance.