Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram


Úvod » Degustační vzorky » 2. Degustační balení kávy 5 x 50g ZRNO


        

2. Degustační balení kávy 5 x 50g ZRNO

Degustační balení

.

skladem

 

Číslo produktu: 000b
cena: bez DPH: 173,04 Kč (6,64 EUR)
cena: s DPH (15 %):
199,00 Kč (7,64 EUR)

do košíku:
  ks  

Popis produktu

Nemůžete se rozhodnout, jaký druh kávy u nás ochutnáte? Připravili jsme pro Vás DEGUSTAČNÍ BALENÍ KÁVY.

Získáte tak přehled o chutích a vůních nejlahodnějších káv ze všech koutů světa.

Překvapte rodinu,známé,kolegy jedinečnou ochutnávkou nebo dárkem.

 

Balení obsahuje: 5x 50g  Čerstvě pražené kávy ZRNO

 

 

1x 50g India Monsooned Malabar

Barva, tvar a velikost zrn, stejně jako vůně a chuť jsou výsledky speciálního zpracování po sklizni. Indická káva byla dříve do Evropy dovážena dřevěnými plachetnicemi, kdy strávila až 6 měsíců na moři. Když se káva dostala do Evropy, její barva se změnila od jasně zelené po světle zlatou, zvýšila se zemitost a ustoupila kyselost. Tento proces "Monsooning" byl později systematicky replikován v Indii s cílem soustavně reprodukovat známou chuť z historických výprav do evropských přístavů.

 

Země: Indie

Region: Karnataka

Oblast: Západní Ghast

Výrobci: Drobní farmáři v regionu

Odrůda : Kents, S.795, Catimor, Selection 9

Metoda zpracování: suchá/Monsooned

Nadmořská výška: 1100 - 1200 m

 

Chuť: Lehce zemitá, hořká čokoláda, mandle, koření, nádech tabáku

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1x 50g Kolumbie Bucaramanga

  • Země: Kolumbie káva
  • Region: Oblast Santander
  • Zpracovatelský závod: Bucaramanga
  • Farma/Mycí stanice: Bucaramanga
  • Nadmořská výška: 1200 - 1500
  • Metoda zpracování: mokrá
  • Odrůda: Castillo / Colombia / Caturra
  • Sklizeň: 2018
  • Chuť:  Peckovité ovoce, čokoláda, lehká acidita, plné tělo

 

Kolumbie

Kolumbijská káva patří svou pověstí mezi nejlepší na světě. Již od počátku 19. století v Kolumbii pěstují a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, čistou aciditou a bohatou dochutí. V této nádherné zemi lze najít několik odlišností v odlišných kávách.

Na severu rostou kávovníky v nižších nadmořských výškách a při vyšších teplotách a vytvoří hlubší, zemitější chuť, se střední kyselostí, větším tělem a ořechovými / čokoládovými tóny (Magdalena, Santander, Norte de Santander).

Káva z jižních oblastí (Cauca, Nariño, Huila a Tolima del Sur) je známá svou jemnou chutí s citronovými a sladkými tóny, které jsou podpořeny středním tělem a zvýšenou kyselostí.

Centrální region (Caldas, Quindío, Risaralda, Valle del Norte, Antioquia, Cundinamarca a Tolima del Norte) je poměrně vyvážený, s ovocnými a bylinnými tóny a výrazně odlišnými charakteristikami v každé mikroregionu.

Rozsáhlé rozšíření oblasti vhodné pro výrobu kávy a jejich klimatický systém země činí z Kolumbie druhou největší zemi produkující Arabiku na světě. Vzhledem k tomu, že káva je sklizena po celý rok, s dvěma vrcholovými sklizněmi rozloženými v různých oblastech, čerstvá kolumbijská káva je k dispozici po celý rok.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

1x 50g Etiopie Limu washed

  • Chuť: Vinný hrozen, citrusy, květiny
  • Země: Etiopie káva
  • Oblast: Limu regin
  • Metoda zpracování: Washed
  • Sklizeň: Listopad, prosinec 2017
  • Nadmořská výška: 1950m
  • Půda: Jílovitá
  • Odrůdy: Směs původních odrůd Ethiopian Heirloom.
  • Proces zpracování: Farmáři ručně vytřídí nezralé a přezrálé kávové třešně, než se přikročí k dalšímu zpracování. Pomocí rozvlákňovače se odstraní slupky a dužina. Poté jsou kávová zrna namočena po dobu asi 8 hodin v čisté vodě v betonových nádržích.
  • Sušení: Po máčení probíhá předsušení ve stínu po dobu asi 6 hodin. Dále následuje sušení na slunci na afrických postelích nebo pytlovině, které trvá asi 10 dní. V noci a v poledních hodinách se káva chrání plachtami.
  • Dovozce: 32Cup

O farmě

Etiopie Limu pochází od farmářské skupiny pěstitelů z regionu Oromia. Vznikla v roce 1999 sdružením 34 malých družstev která mají více než 22.000 členů.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1x 50g Rock Spot espresso směs

Rock Spot Espresso směs - 80% arabica x 20% robusta.

Tuto hutnou espresso směs jsme  "ušili"  na míru všem,

kteří prahnou po silné, vyvážené  a delikátní espresso směsi,

která nám doposud v nabídce chyběla.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

1x 50g Kuba Serrano Lavado

  • Země: Kubánská káva
  • Vůně:  Nádech santalového dřeva a tabáku
  • Chuť: Malá / žádná ovocná kyselost

Pro kávu z Kuby je typická čistá chuť se středním až plným tělem a výraznou kouřovou vůní. Serrano je vynikající tradiční káva s plným tělem, s nádechem santalového dřeva a tabáku. S touto prvotřídní kávou s malou nebo žádnou ovocnou kyselostí si dopřejete výstřední požitek.

Z kávy Serrano připravíte báječné espresso nebo ranní kávu.

Již více než 200 let se na Kubě pěstují nejlepší odrůdy kávových zrn. Technika pěstování a zpracování byla dovedena k dokonalosti, a výsledná káva je nyní známá jako „Kubánská káva“. Všechny šarže směřují svým původem k jedinému podniku, který založil Jose Antonio Gelabert v roce 1748, a od té doby se metody pěstování změnily jen málo.

První kávová plantáž se na Kubě objevila v roce 1748. Větší rozmach v pěstování kávy nastal až v roce 1789, kdy sem po ozbrojené vzpouře otroků na Haiti utekly tisíce francouzských farmářů z kávových farem. Tito farmáři rozšířili obecnou znalost pěstování a zpracování kávy. Francouzští farmáři pěstovali kávu v oblasti Sierra Maestra.

Klimatické podmínky a složení půdy zde byly ideální pro vznik kávových plantáží, a umožňovaly jejich intenzívní rozvoj. Na Kubě se pěstuje káva na rozloze přibližně 500 000 akrů. Nejvíce kávy vyprodukují drobní farmáři a majitelé půdy, ale i některá větší státní družstva. Pěstuje se hlavně odrůda Typica. Většina úrody pochází z východní části Sierra Maestry. Sklizeň se obvykle koná v průběhu října. Dodávky kávy jsou k dispozici nejdříve v prosinci až lednu.