Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Degustační vzorky
  3. 2. Degustační balení kávy 5 x 50g ZRNO

2. Degustační balení kávy 5 x 50g ZRNO

Degustační balení

Nemůžete se rozhodnout, jaký druh kávy u nás ochutnáte? Připravili jsme pro Vás DEGUSTAČNÍ BALENÍ KÁVY. Získáte tak přehled o chutích a vůních nejlaho... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
Cena bez DPH
173,04 Kč
199 Kč
ks
Číslo produktu:000b
  • Popis produktu
  • 2. Degustační   balení kávy 5 x 50g ZRNO
    2. Degustační balení kávy 5 x 50g ZRNO
    Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
    199 Kč
    173,04 Kč bez DPH
  • ks
Popis produktu

Nemůžete se rozhodnout, jaký druh kávy u nás ochutnáte? Připravili jsme pro Vás DEGUSTAČNÍ BALENÍ KÁVY.

Získáte tak přehled o chutích a vůních nejlahodnějších káv ze všech koutů světa.

Překvapte rodinu,známé,kolegy jedinečnou ochutnávkou nebo dárkem.

 

Balení obsahuje: 5x 50g  Čerstvě pražené kávy ZRNO

 

 

1x 50g India Monsooned Malabar

Barva, tvar a velikost zrn, stejně jako vůně a chuť jsou výsledky speciálního zpracování po sklizni. Indická káva byla dříve do Evropy dovážena dřevěnými plachetnicemi, kdy strávila až 6 měsíců na moři.Když se káva dostala do Evropy, její barva se změnila od jasně zelené po světle zlatou, zvýšila se zemitost a ustoupila kyselost. Tento proces "Monsooning" byl později systematicky replikován v Indii s cílem soustavně reprodukovat známou chuť z historických výprav do evropských přístavů.

 

Země:Indie

Region:Karnataka

Oblast: Západní Ghast

Výrobci:Drobní farmáři v regionu

Odrůda : Kents, S.795, Catimor, Selection 9

Metoda zpracování:suchá/Monsooned

Nadmořská výška:1100 - 1200m

 

Chuť: Lehce zemitá, hořká čokoláda, mandle, koření, nádech tabáku

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1x 50g Kolumbie Supremo Anserma

  • Země: Kolumbie
  • Region: Caldas
  • Zpracovatelský závod: Anserma Coop.
  • Farma/Mycí stanice: Anserma
  • Nadmořská výška: 1400 - 1800m
  • Metoda zpracování: mokrá
  • Odrůda: Castillo / Colombia / Caturra
  • Sklizeň: 2018
  • Chuť:  Čokoláda, rozinky, hroznové víno, šťavnatá s plným tělem

 

Kolumbie

Kolumbijská káva patří svou pověstí mezi nejlepší na světě. Již od počátku 19. století v Kolumbii pěstují a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, čistou aciditou a bohatou dochutí. V této nádherné zemi lze najít několik odlišností v odlišných kávách.

Na severu rostou kávovníky v nižších nadmořských výškách a při vyšších teplotách a vytvoří hlubší, zemitější chuť, se střední kyselostí, větším tělem a ořechovými / čokoládovými tóny (Magdalena, Santander, Norte de Santander).

Káva z jižních oblastí (Cauca, Nariño, Huila a Tolima del Sur) je známá svou jemnou chutí s citronovými a sladkými tóny, které jsou podpořeny středním tělem a zvýšenou kyselostí.

Centrální region (Caldas, Quindío, Risaralda, Valle del Norte, Antioquia, Cundinamarca a Tolima del Norte) je poměrně vyvážený, s ovocnými a bylinnými tóny a výrazně odlišnými charakteristikami v každé mikroregionu.

Rozsáhlé rozšíření oblasti vhodné pro výrobu kávy a jejich klimatický systém země činí z Kolumbie druhou největší zemi produkující Arabiku na světě. Vzhledem k tomu, že káva je sklizena po celý rok, s dvěma vrcholovými sklizněmi rozloženými v různých oblastech, čerstvá kolumbijská káva je k dispozici po celý rok.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Etiopie Sidamo Washed

  • Země: Etiopie káva
  • Oblast: Sidamo regin
  • Metoda zpracování: Washed
  • Sklizeň: 2018
  • Nadmořská výška: 1950m
  • Půda: Jílovitá
  • Odrůdy: Směs původních odrůd Ethiopian Heirloom.
  • Chuť: Citrusy, květiny, hořká čokoláda
  • Proces zpracování: Farmáři ručně vytřídí nezralé a přezrálé kávové třešně, než se přikročí k dalšímu zpracování. Pomocí rozvlákňovače se odstraní slupky a dužina. Poté jsou kávová zrna namočena po dobu asi 8 hodin v čisté vodě v betonových nádržích.
  • Sušení: Po máčení probíhá předsušení ve stínu po dobu asi 6 hodin. Dále následuje sušení na slunci na afrických postelích nebo pytlovině, které trvá asi 10 dní. V noci a v poledních hodinách se káva chrání plachtami.
  • Dovozce: 32Cup

Všechna kávová zrnka mají jedinečný původ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1x 50g Rock Spot espresso směs

Rock Spot Espresso směs- 80% arabica x 20% robusta.

Tuto hutnou espresso směs jsme  "ušili"  na míru všem,

kteří prahnou po silné, vyvážené  a delikátní espresso směsi,

která nám doposud v nabídce chyběla.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

1x 50g Kuba Serrano Lavado

  • Země: Kubánská káva
  • Vůně:  Nádech santalového dřeva a tabáku
  • Chuť: Malá / žádná ovocná kyselost

Pro kávu z Kuby je typická čistá chuť se středním až plným tělem a výraznou kouřovou vůní. Serrano je vynikající tradiční káva s plným tělem, s nádechem santalového dřeva a tabáku. S touto prvotřídní kávou s malou nebo žádnou ovocnou kyselostí si dopřejete výstřední požitek.

Z kávy Serrano připravíte báječné espresso nebo ranní kávu.

Již více než 200 let se na Kubě pěstují nejlepší odrůdy kávových zrn. Technika pěstování a zpracování byla dovedena k dokonalosti, a výsledná káva je nyní známá jako „Kubánská káva“. Všechny šarže směřují svým původem k jedinému podniku, který založil Jose Antonio Gelabert v roce 1748, a od té doby se metody pěstování změnily jen málo.

První kávová plantáž se na Kubě objevila v roce 1748. Větší rozmach v pěstování kávy nastal až v roce 1789, kdy sem po ozbrojené vzpouře otroků na Haiti utekly tisíce francouzských farmářů z kávových farem. Tito farmáři rozšířili obecnou znalost pěstování a zpracování kávy. Francouzští farmáři pěstovali kávu v oblasti Sierra Maestra.

Klimatické podmínky a složení půdy zde byly ideální pro vznik kávových plantáží, a umožňovaly jejich intenzívní rozvoj. Na Kubě se pěstuje káva na rozloze přibližně 500 000 akrů. Nejvíce kávy vyprodukují drobní farmáři a majitelé půdy, ale i některá větší státní družstva. Pěstuje se hlavně odrůda Typica. Většina úrody pochází z východní části Sierra Maestry. Sklizeň se obvykle koná v průběhu října. Dodávky kávy jsou k dispozici nejdříve v prosinci až lednu.

 

 

 

Zboží zařazeno v kategoriích

Novinky z našeho blogu

Cold Brew Coffee: Dopřejte si studené kofeinové osvěžení
08.05.2019
Cold Brew Coffee: Dopřejte si studené kofeinové osvěžení
Nemáte v létě chuť na espresso? Zkuste variantu ledové kávy Cold Brew Coffee. Při přípravě vůbec nepřijde do styku s horkou vodou. Jak vykouzlit tu ne... číst celé
Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
10.03.2019
Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
Na obalech s kvalitní zrnkovou kávou se setkáte s označením způsobu zpracování, kterým daný druh prošel. Jeho správné provedení významně ovlivňuje chu... číst celé
Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?
04.02.2019
Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?
Většina lidí si kvalitní produkty spojuje s výjimečnými příležitostmi. My ale chceme, aby kvalitní káva byla přirozenou součástí běžného dne. číst celé
Srovnání zrnkové kávy Arabiky a Robusty
18.01.2019
Srovnání zrnkové kávy Arabiky a Robusty
Kávovníků existuje přes 120 druhů. Jaké jsou hlavní rozdíly mezi nejznámější kávou Arabica a Robusta? Která je kyselejší a která má vyšší podíl kofein... číst celé
Kávové novinky do e-mailu

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a Coffeespot Pražírna kávy z Moravy

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog
 

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Huštěnovice 61
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 8:00 - 17:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2019 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz