Vietnam K´ho Double Washed 250g

Tip 100% Arabica
269 Kč / ks 240,18 Kč bez DPH 107,60 Kč / 100 g
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání (889 ks)
chci kávu namlít

Jedinečná káva z Vietnamu od kmene K´ho zpracovaná metodou Double Washed.

Detailní informace

Vždy čerstvá

Kávu pražíme každý den v malých várkách

Káva pro každého

Naši výběrovou kávu si vychutná začátečník i profi barista

Pražírna z Moravy

Už 12 let hledáme a pražíme ta nejlepší zrna z celého světa

Rychlé doručení

Čerstvě upražená káva do 2 dní na vašem stole

Doprava od 59 Kč

ZDARMA při nákupu nad 1200 Kč

COFFEESPOT podle vás

Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.

Jak to může vypadat?

COFFEESPOT do práce

Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).

Jak na to?

Časté dotazy

Káva

  • Podle čeho si mám kávu vybrat?

    Řiďte se podle své chuti a způsobu, jakým budeme kávu připravovat. Na filtrované metody se zpravidla hodí lehčí a ovocnější kávy, naopak na espresso plné a tmavěji pražené. Nebojte se ale sem tam experimentovat.

    S výběrem vám navíc pomůže náš jednoduchý průvodce. Na pár kliknutí objevíte kávu přesně pro vás.

    Zkusit průvodce

  • Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.

    Kávy vhodné na daný způsob přípravy si můžete jednoduše vyfiltrovat. Řiďte se ale hlavně tím, co chutná vám. Zvolit si můžete jednotlivé tóny, stupeň acidity i pražení

    Tipy pro jednotlivé přípravy kávy:

    Na espresso doporučujeme naše espresso směsi a Kubu Serrano Lavado

    Na french press bychom volili White Bean kávy, Guatemalu Golden Flakes of Jumay a Peru Monteverde

    Do moka konvičky se hodí Guatemala Golden Flakes of Jumay, Brazílie Pink Star, Nikaragua San Juan del Rio Coco

    Na filtr zvolte některou z našich White Bean káv.

  • Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?

    Kávu pro vás pražíme, až když ji objednáte. Díky tomu nestojí dlouho v regálu a je vždy čerstvá. 

    Pro každou hledáme perfektní způsob pražení. Protože jsou zrna skutečně kvalitní, můžeme si dovolit i světlejší stupně. Nekvalitní kávy jsou naopak často přepražované, aby se zakryla jejich (pod)průměrná chuť.

    Navíc si zakládáme na zodpovědném přístupu k farmářům. Proto spolupracujeme jen s těmi dodavateli, kteří dbají na rozvoj a kvalitu života místních. U velkoodběratelů často dochází k nedostatečnému finančnímu ohodnocení pěstitelů i zpracovatelských závodů. 

  • Jakou trvanlivost má vaše káva?

    Minimální trvanlivost je půl roku od data pražení. Kávu pražíme, až když ji objednáte – díky tomu je vždy čerstvá a vydrží.

  • Je možné kávu namlít?

    Samozřejmě! Stačí zaškrtnout políčko u ceny a zvolit, jakou hrubost chcete.  

    mleti-kavy

Nákup na e-shopu

  • Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?

    Určitě. Stačí v košíku zvolit možnost Osobní odběr a připravená káva na vás bude čekat u nás v pražírně.

    Rádi vám také osobně poradíme s výběrem nebo připravíme espresso, cappuccino či jiný nápoj z naší nabídky.

    Najdete nás v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Babice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Těšíme se na vás Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod. ♥️

  • Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?

    Kávu pražíme na základě objednávek. Většinu objednávek jsme schopni vyexpedovat ještě v ten samý pracovní den, pokud přijdou do 8:00 hod. To znamená, že by následující den mohl být voňavý balíček u vás.

  • Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?

    Bohužel ne. Objednávku vám ale můžeme poslat kamkoliv po celé ČR nebo si ji vyzvednout přímo v pražírně v Babicích.

  • Jak funguje platba kartou?

    Do platební brány zadáte číslo karty, datum platnosti a CVC kód. Kvůli bezpečnosti budete muset platbu potvrdit prostřednictvím SMS zprávy nebo internetového bankovnictví

  • Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?

    Pokud jsme ještě balíček neodeslali, tak určitě! Napište nám na info@coffeespot.cz a domluvíme se.

Jak kávu pražíme

Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.

Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.

Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.

Nakouknout do pražírny
Fotky
Foto

Jak kávu skladovat

Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.

Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.

Kávový slovník

Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.

Všechny pojmy

Detailní popis produktu

Jste naši nejskvělejší zákazníci a ženete nás stále kupředu. Snažíme se ve světě kávypro vás sehnat co možná nejzajímavější kávu. Tak tady je! Tentokrát z Vietnamu od kmene K´ho a úžasného člověka Mariana Takáče.

Marián Takáč, Slovák, který před sedmi lety vyrazil na dovolenou do Vietnamu. Přestože kávu do té doby nepil, láska k řemeslu ho dovedla až na farmu. A na té také zůstal.

O KÁVĚ

První semena kávových stromů arabicy přinesli do této oblasti francouzští cestovatelé začátkem 20. století. Káva se stala významnou položkou příjmů těchto lidí a přispěla k celkovému zvýšení jejich životní úrovně.

Dvojité promyté zpracování (někdy také nazývané dvojitá fermentace) je způsob zpracování, který je široce používán v Keni, Burundi a Rwandě. Vytváří výjimečně čisté kávy.

Po prvotní ruční selekci třešní podle zralosti a plavení se zbaví dužiny a umístí se do fermentačních nádrží naplněných vodou.

vietnam
promyte-zpracovani

Fermentace trvá 36-48 hodin v závislosti na povětrnostních podmínkách, teplotě vody a úrovni PH.

Když je fermentace hotová, kávový pergamen se promyje a vloží do čisté vody ještě jednou na 12-24 hodin.

Tento krok se nazývá namáčení a zajišťuje, že všechny části kávy jsou bez mezokarpu (slizu). Posledním krokem je sušení, které trvá zpravidla 10 dnů.

O kmeni "Koho"

K’Ho, Cơ Ho, nebo Koho patří k jedné z 53 etnických minorit ve Vietnamu. Mluví vlastní řečí Mon-Khmer, která se od vietnamštiny odlišuje do takové míry, že jí Vietnamci nerozumí. Žijí převážně v provincii Lam Dong, která se nachází v centrální části Vietnamu. Hlavním městem této provincie je horské městečko Dalat v nadmořské výšce 1500m.

Tato oblast byla léta okupována Francouzi, kteří zde zanechali značný vliv na zdejší komunitu, ať už pěstování kávy, vína ale i tím, že tato menšina vyznává křesťanskou víru.

vietnam1
vietnam2

V minulosti byli právě proto pronásledováni i samotnou komunistickou vládou, protože Vietnamci mají své náboženství, které je jakousi směsicí buddhismu, konfucianismu, taoismu a uctívání předků-duchů. (většina zdrojů řadí až 90% populace k buddhismu, ale oni sami toto označení nemají moc v lásce a preferují výraz „Vietnamese folk religion“ v překladu „vietnamské lidové náboženství„).

Koho žijí poměrně separovaní v horách, i když se situace výrazně zlepšila a děti už navštěvují povětšinou vietnamské školy. Avšak jisté předsudky a rivalita mezi menšinami a Vietnamci panují dodnes.

Zajímavostí je, že zde do dnešní doby vládne matriarchát. Hlavou rodiny je žena, která si vybírá ženicha a ten se po svatbě stěhuje do jejich domu

Jak připravit kávu Vietnam K´ho Double Washed?

Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.  Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.

mleti1

Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

metody-pripravy-all

Doplňkové parametry

Kategorie: Filtrovaná káva
? Acidita: Střední
Balení: Pytlík, Sáček
? Chuťové tóny: Sladká, Ovocná
Metoda přípravy: Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka"
Metoda zpracování: Double Washed
Microlot: Ne
Mletí: Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá
Odrůda: Catimor
Příchuť: Černý čaj, Sušené jablko, Červený rybíz
Složení: 100% Arabica
Stupeň pražení: 1 - Světlé
Typ kávy: Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková
Velikost (g): 250 g
Vlastnosti: Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Limitovaná edice, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva
? Země původu: Vietnam káva
Značka: Coffeespot
Pražená káva zrnková: 100% Arabica
Chuť: Sušené jablko, červený rybíz, černý čaj
Nadmořská výška: 1500 m
Region: Dalat

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: