Vietnam K´ho Double Washed 250g
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Jste naši nejskvělejší zákazníci a ženete nás stále kupředu. Snažíme se ve světě kávypro vás sehnat co možná nejzajímavější kávu. Tak tady je! Tentokrát z Vietnamu od kmene K´ho a úžasného člověka Mariana Takáče.
Marián Takáč, Slovák, který před sedmi lety vyrazil na dovolenou do Vietnamu. Přestože kávu do té doby nepil, láska k řemeslu ho dovedla až na farmu. A na té také zůstal.
O KÁVĚ
První semena kávových stromů arabicy přinesli do této oblasti francouzští cestovatelé začátkem 20. století. Káva se stala významnou položkou příjmů těchto lidí a přispěla k celkovému zvýšení jejich životní úrovně.
Dvojité promyté zpracování (někdy také nazývané dvojitá fermentace) je způsob zpracování, který je široce používán v Keni, Burundi a Rwandě. Vytváří výjimečně čisté kávy.
Po prvotní ruční selekci třešní podle zralosti a plavení se zbaví dužiny a umístí se do fermentačních nádrží naplněných vodou.
Fermentace trvá 36-48 hodin v závislosti na povětrnostních podmínkách, teplotě vody a úrovni PH.
Když je fermentace hotová, kávový pergamen se promyje a vloží do čisté vody ještě jednou na 12-24 hodin.
Tento krok se nazývá namáčení a zajišťuje, že všechny části kávy jsou bez mezokarpu (slizu). Posledním krokem je sušení, které trvá zpravidla 10 dnů.
O kmeni "Koho"
K’Ho, Cơ Ho, nebo Koho patří k jedné z 53 etnických minorit ve Vietnamu. Mluví vlastní řečí Mon-Khmer, která se od vietnamštiny odlišuje do takové míry, že jí Vietnamci nerozumí. Žijí převážně v provincii Lam Dong, která se nachází v centrální části Vietnamu. Hlavním městem této provincie je horské městečko Dalat v nadmořské výšce 1500m.
Tato oblast byla léta okupována Francouzi, kteří zde zanechali značný vliv na zdejší komunitu, ať už pěstování kávy, vína ale i tím, že tato menšina vyznává křesťanskou víru.
V minulosti byli právě proto pronásledováni i samotnou komunistickou vládou, protože Vietnamci mají své náboženství, které je jakousi směsicí buddhismu, konfucianismu, taoismu a uctívání předků-duchů. (většina zdrojů řadí až 90% populace k buddhismu, ale oni sami toto označení nemají moc v lásce a preferují výraz „Vietnamese folk religion“ v překladu „vietnamské lidové náboženství„).
Koho žijí poměrně separovaní v horách, i když se situace výrazně zlepšila a děti už navštěvují povětšinou vietnamské školy. Avšak jisté předsudky a rivalita mezi menšinami a Vietnamci panují dodnes.
Zajímavostí je, že zde do dnešní doby vládne matriarchát. Hlavou rodiny je žena, která si vybírá ženicha a ten se po svatbě stěhuje do jejich domu
Jak připravit kávu Vietnam K´ho Double Washed?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Střední |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Double Washed |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Catimor |
Příchuť: | Černý čaj, Sušené jablko, Červený rybíz |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Limitovaná edice, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Vietnam káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Chuť: | Sušené jablko, červený rybíz, černý čaj |
Nadmořská výška: | 1500 m |
Region: | Dalat |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.