Peru El Limon by Olmedo Neira Cordova washed
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Jsme moc rádi, že díky úzké spolupráci s našimi dodavateli vám můžeme nabídnout tuto exkluzivní kávu, kterou zakoupíte pouze u nás!
Ochutnejte jedinečnou symfonii chutí přímo z srdce Peru, kde se snoubí malinový džem, hrozny a karamel v každém šálku této výjimečné kávy. Ideální káva pro ty, kteří chtějí objevovat nové chuťové dimenze.
O kávě
Na zelených svazích peruánského San Ignacio, v nadmořské výšce 1550 metrů, leží farma El Limon. Toto místo, obklopené tropickým klimatem, je domovem pro farmáře Olmeda Neira Cordova, který s láskou a péčí pěstuje odrůdy kávovníků Bourbon a Caturra.
Díky unikátním podmínkám této oblasti se zde rodí káva s neopakovatelným chuťovým profilem.
- Region: San Ignacio
- Farma: El Limon
- Farmář: Olmedo Neira Cordova
- Nadmořská výška: 1550 m.n.m.
- Cupping Score: 87
- Sklizeň: 2023/2024
Zemědělství s ohledem na přírodu a komunitu
Olmedo Neira Cordova je nejen farmářem, ale také členem družstva Cedros, které se zasazuje o udržitelné zemědělství a podporu místních komunit.
Společně se snaží o rozvoj nových metod zpracování kávy, které nejen zlepšují chuťový profil, ale také respektují přírodu a podporují biodiverzitu.
Po ručním sběru a vyloupání se káva fermentuje 15 až 48 hodin za účelem odstranění zbytkové dužiny na pergamenu a následně se suší 12 až 25 dní.
Družstvo Cedros
Kooperativa de Servicios Múltiples Cedros Café (Cedros) byla založena 10. května 2013 v regionu Cajamarca na severu Peru. Toto družstvo poskytuje lepší a jednodušší přístup k veřejnému a soukromému financování a aktivně se zapojuje do rozvoje nových trhů, čímž přispívá k sociálnímu hnutí v oblasti kávy na národní i mezinárodní úrovni.
Cedros Café působí na rozmanitém území, které zahrnuje provincii San Ignacio v okresech Tabacones a La Coipa a provincii Jaen v okresech Bellavista, Colasay, Huabal, Las Parias a San Jose del Alto. Družstvo hraje klíčovou roli při propojování místních zemědělců a rodin.
Jak připravit kávu Peru El Limon by Olmedo Neira Cordova washed ?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná |
? Lahodná na ledu: | Ano |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed) |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Bourbon, Caturra |
Příchuť: | Karamel, Hrozny, Malinový džem |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Limitovaná edice, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Peru káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Země: | Peru |
Metoda zpracování: | Washed |
Region: | San Ignacio |
Odrůda: | Caturra, Bourbon |
Chuť: | Malinový džem, hrozny, karamel |
Vyrábí: | Coffeespotcz s.r.o., Babice 647, 687 03 Babice |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.