Otázky a odpovědi
Kávový slovník
Nerozumíte řeči našeho kmene?
Osvojte si správný kávový slovník.
Zastavte se u nás v pražírně kávy.
Můžete u nás ochutnat a nakoupit z kompletní nabídky káv. Rádi vám poradíme s výběrem.
COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)
Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.
Je to dokonalý požitek, při kterém si vychutnáte i ty nejjemnější odstíny chutí a vůní. Namelete čerstvě praženou kávu, s citem ji spojíte s horkou vodou a když svěží, čirý výluh vlejete do šálku a můžete se oddávat rozkoši.
Čím dřív odhalíte půvab filtrované kávy, tím dříve si uvědomíte pravdu života - na chutné espresso se chodí do kavárny, dokonalou kávu připravíte na filtru klidně v klidu domova nebo na cestách. Už v roce 1908 to poznala Mellita Blentz, která svojí šikovností nastartovala světovou revoluci v přípravě kávy.
Zapomeňte na plechové nálevky, tkaná sítka a skládání harmonikových kuželů z filtračního papíru. Japonci dotáhli celé umění k dokonalosti a vytvořili systém Hario.
Levný, jednoduchý, dokonalý. V60 je tak návykový, že ho budete bez váhání používat denně.
Která káva je nejchutnější? Přece ta, která ze sebe vydá co nejmocnější vůni a nejširší a nejzajímavější paletu chutí. Je na zručnosti pražiče, aby její proměnu z fádních, zelených zrnek bez chuti zastavil ve chvíli, kdy je v největším rozkvětu.
Chuť a vůni je ale třeba přenést ze zrnka kávy do nálevu - jinak se to děje při zalévání, jinak při espressu, jinak při filtrovaní. Když pražič ví, že máte doma filtr, připraví vám ji doslova na míru.
Nejlépe se hodí světleji pražená zrnka, kde vynikne chuťová lehkost. Z nabídky COFFEESPOT doporučujeme volit mezi White bean druhy – jde o kávové třešně speciálně vybrané pro přípravu alternativnímu metodami. Projděte si nabídku káv v našem e-shopu a vybírejte to nejlepší, co můžete ochutnat.
Zamilujete si je hlavně, pokud máte rádi ovocné chutě a lehčí tělo kávy. Pro V60 ale bez obav můžete použít i jiné druhy – například bezkofeinovou kávu nebo naše výběrové sezónní směsi.
Hned pri prvním setkání zjistíte, že zrnka jsou světlejší, tvrdší a bez náznaků olejového povlaku. Úplně jiné jako ty, které jsou pražené na přípravu espressa. Jak z nich vymáčknout co nejvíce jejich chuti? Pusťte se s námi do každodenní rutiny.
Namelete kávu na hrubost krupice, v konvici přivedete vodu k varu a každodenní rituál přípravy může začít.
Jak umlít zrnkovou kávu
Jednodušeji to už nejde:
Najlepší na tom je, že po vás nezůstává v kuchyni žádný nepořádek.
Znovu a znovu, ráno, večer, ve svátek - stejným způsobem pripravíte vždy stejně kvalitní kávu.
Když ji nevypijete hned, v ledničce vám pro letní osvěžení vydrží klidně až do druhého dne.
Přejeme dobrou chuť a pozor na závislost ☺
Jirka, Radka a celý tým COFFEESPOT
TIPY na přípravu domácí kávy:
Nerozumíte řeči našeho kmene?
Osvojte si správný kávový slovník.
Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.
Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT