Otázky a odpovědi
Kávový slovník
Nerozumíte řeči našeho kmene?
Osvojte si správný kávový slovník.
Zastavte se u nás v pražírně kávy.
Můžete u nás ochutnat a nakoupit z kompletní nabídky káv. Rádi vám poradíme s výběrem.
COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)
Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.
Je to kolorit, který vás přenese k požitkářské pohodě italského a francouzského venkova. Položíte moka konvičku na plamen, zaposloucháte se do líného varu vody a když přes trysku vyběhne tenký proud kávičky s náznakem jemné pěny, opojná vůně se zmocní všech vašich smyslů.
Pokud přijde na kávu z moka konvičky, máte pocit jako byste ochutnali venkovské espresso.
Má intenzivní, vydatnou chuť, je však bez crémy. O to víc si však vychutnáváte jeho tělo, bez typické předehry kávového oleje.
Akcent pražení kávy se v moka kávě plně rozvine a pražičské umění se projeví v celé své šíři. Příprava kávy v moka konvičce vás nesvazuje k jednotvárnosti chuti. Rychlostí ohřevu a jeho předčasným utlumením dokážete ovlivnit extrakci a výsledný požitek.
Celá příprava je o vašem citu a smyslu pro správné načasování. Ne o mechanickém dodržování návodu na přípravu kávy.
Zaručeně tu, která nasytí vaše žádostivé smysly. Pokud máte rádi lehčí kávu s ovocnými tóny a čokoládovou dochutí, bude se vám líbit světlejší pražená. Právě tak ji pro vás připravujeme pro použití na filtru.
Pokud milujete výraznou, plnou chuť karamelu, čokolády a zemitých tónů s pestrým dozvukem chutí, více vás osloví ta tmavěji pražená, kterou se snažíme vyladit pro přípravu v espresso strojích.
V obou případech je však rozhodující mletí.
Určitě jste si všimli, že množství vody a kávy určil výrobce kávové moka konvičky již při její výrobě. K jejímu označení přidal počet porcí - jednu, dvě, tři, čtyři, šest, devět či dokonce osmnáct, přičemž na každou z nich počítá se 40 až 50 ml vody. Objem kávy zase určil objemem sítka.
Jak na přípravu?
Nesmíte ji připálit. Čím méně vody je v zásobníku pod sítkem s kávou, tím vyš stoupá teplota těla konvičky. Pohyb vody neovlivníte, intenzitu ohřevu ano.
Přejeme dobrou chuť a pozor na závislost ☺
Jirka, Radka a celý tým COFFEESPOT
TIPY na přípravu domácí kávy:
Nerozumíte řeči našeho kmene?
Osvojte si správný kávový slovník.
Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.
Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT