Washed káva

Vyberte si na CoffeeSpotu washed kávu s dopravou zdarma od 1 000 Kč a poznejte kouzlo moravské pražírny.

7 položek celkem

Cena

164399
1164399

Značky

#Tag

Acidita?

Balení

Chuťové tóny?

Metoda zpracování

Mletí

Odrůda

Příchuť

Složení

Stupeň pražení

Typ kávy

Velikost (g)

Vlastnosti

Země původu?

Značka

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 7
Etiopie Sidamo washed
Akce Tip 100% Arabica
od 170 Kč

Káva z oblasti proslulé těmi nejlepšími zrnky, které ukrývají typický cistrusový profil. Svěžest doplňují tóny květin a hořká čokoláda. 

+ další
755-250
Indie Plantation A
Akce Tip 100% Arabica
od 164 Kč

Ručně sbíraná káva dozrává v mikroregionech Karnataky. Vybírá se jen ta nejlepší – výsledkem je jemná chuť mléčné čokolády s minimální kyselosti.

+ další
177-250
Kolumbie La Florida Excelso
Akce Tip 100% Arabica
od 164 Kč

Silná ovocná vůně je jen (dokonalý) začátek. Po napití ucítíte švestky s čokoládou a lahodnou smetanovou chuť, které uzavírají vinné tóny. 

+ další
151-250
Kolumbie Santa Barbara by Jhon Samboni Washed 250g
100% Arabica
399 Kč

Ovocná bomba s nádechem broskví, sušených datlí a čaje Oolong.

2654
Kolumbie Tolima sugarcane proces Decaf
Akce Tip 100% Arabica
od 185 Kč

I bez kofeinu může chutnat. V tomhle případě po čokoládě, kterou vyvažuje sladký třtinový cukr a svěží zelené jablko. 

+ další
1039-250
Nikaragua San Juan del Río Coco
Akce Tip 100% Arabica
od 164 Kč

Místní farmáři si zakládají na respektu – k přírodě i sobě samým. Díky tomu vzniká káva s tóny cukrovinek, mléčné čokolády a lískooříškovou hořkostí. 

+ další
734-250
Peru Monteverde
Akce Tip 100% Arabica
od 170 Kč

Kombinaci lesního ovoce, červeného pomeranče a karamelu má na svědomí Alfonso Tejada. Odborník, od kterého se učí všichni místní farmáři. 

+ další
520-250

Káva zpracovaná mokrou metodou

Metoda zpracování kávy má velký vliv na její kvalitu i chuťový profil.

Mokrá metoda (též praná nebo washed/ fully washed) je jednou ze 3 základních metod zpracování kávy. Dalšími jsou suchá (natural) a medová (honey) metoda. Promytá káva je napřed mechanicky zbavená slupky. Zrna pak putují do fermentačních kádí, kde se vymyjí zbytky slupek a dužiny. Tahle metoda dokáže velmi dobře podpořit přirozené vlastnosti kávových zrn, ale spotřebuje se při ní velké množství vody. Je to tedy něco za něco. 

Mokrá metoda se používá z velké části v oblastech, kde není nouze o vodu. Káva zpracovaná mokrou metodou má zpravidla vyšší aciditu a zřetelné ovocné tóny.

Chcete vědět víc? 

O hlavních metodách zpracování kávy jsme sepsali podrobný článek. 

Jak to děláme my v COFFEESPOTU

Napřed vybereme tu nejlepší promytou kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva. 

Zažijte svět kávy v CoffeeSpotu. Objevte lahodnou rwandskou kávu, exotickou kostarickou kávu nebo klasickou 100% Arabica kávu. Každý šálek je pozvánkou do světa nekonečných chutí. Nabízíme balení 250 g, 500 g nebo 1 kg dle vašich potřeb. Při objednávce nad 1 000 Kč vám zboží doručíme zdarma. A nevynechejte příležitost ochutnat naši prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra Janka na závěr vaší návštěvy.

Vždy čerstvá

Kávu pražíme každý den v malých várkách

Káva pro každého

Naši výběrovou kávu si vychutná začátečník i profi barista

Pražírna z Moravy

Už 12 let hledáme a pražíme ta nejlepší zrna z celého světa

Rychlé doručení

Čerstvě upražená káva do 2 dní na vašem stole

Doprava od 59 Kč

ZDARMA při nákupu nad 1200 Kč