Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram

cena: 135,00 Kč (5,18 EUR)
skladem

Nejprodávanější

cena: 149,00 Kč (5,72 EUR)
skladem
cena: 135,00 Kč (5,18 EUR)
skladem
cena: 159,00 Kč (6,10 EUR)
skladem

05. 09. 2017

Rozpustná káva

Konzumace kávy celosvětově roste a ne jinak je tomu v České Republice. S nárůstem spotřeby kávy roste také poptávka po kvalitní kávě. Přestože rozpustnou kávu můžeme nalézt v téměř každé domácnosti, stále více lidí vyhledává kvalitní kávy s jasným původem.

Hrnek instantní kávy

Připravit si rozpustnou kávu je opravdu jednoduché. Stačí ji nasypat do hrnku a zalít horkou vodou. Žádné mletí kávy, žádná zrnka mezi zuby, žádné příslušenství, které je potřeba vyčistit. Díky jednoduchosti je to stále nejčastější forma kávy přípravy kávy doma. Pohodlná příprava je však kompenzována velmi nízkou kvalitou a mdlou chutí.

Pokud se podíváme na srovnání konzumace instantní kávy u nás ve srovnání se zbytkem Evropy, jsme celoevropskou jedničkou. Podle Mezinárodní organizace pro kávu (International Coffee Organization) Češi za rok 2013 spotřebovali 3,3 kg instantní kávy na osobu. Naopak, nejméně holdují rozpustné kávě ve Francii, kde je roční spotřeba na osobu zhruba 0,05 kg.

Jemná rozpustná káva

Jak se vlastně rozpustná káva vyrábí? Vychází se z běžných kávových zrn, které je třeba upražit, namlít a uvařit z nich koncentrát. Ten se pak „přetvoří“ do instantní podoby = z vytvořeného nápoje se odstraní voda a zbydou nám kávové krystaly – rozpustná káva. Vysoušení vody probíhá dvěma způsoby – mražením nebo sprayováním.

Laboratoř Nestlé

Při procesu výroby rozpustné kávy dochází ke ztrátě chutí a aromat. Navíc pro její výrobu se používají kávová zrna velmi nízké kvality a výsledkem je pak káva bez jakéhokoliv kouzla a zajímavosti. Nelze namítat, že příprava rozpustné kávy je blesková a zabere jen pár vteřin. Nestojí ale za to věnovat přípravě kávy pár minut? Výsledkem je pak lahodný šálek čerstvé kávy ze zrn, které mají jasný původ a mnohem vyšší kvalitu.