Indonésie Bang Silalahi Strawberry Infused
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Díky úzké spolupráci s našimi dodavateli a farmáři v Indonésii vám můžeme nabídnout tuto čerstvě sklizenou a šťavnatou kávu.
Šálek kávy plný zralých jahod
Za touto neobvyklou kávou stojí farmář Bang Silalahi a jeho společenství farmářů, kteří se specializují na single variety nanoloty v oblasti Toba na Sumatře.
Zpracovávají kávu z vlastní organické certifikované farmy a také od okolních farmářů.
Po ručním třídění a sběru zralých třešní proběhne odslupkování a následně macerace bez přístupu vzduchu s ovocnými enzymy - tento lot konkrétně s jahodami.
Tento proces a enzymy dodají kávě neskutečné jahodové aroma. Následně se kávové třešně promyjí a suší po dobu až 14 dnů na požadovanou vlhkost 13%.
Poté se káva ještě odslupkuje a zbaví pergamenu, protřídí dle velikosti zrn a ještě jednou usuší. Po tomto procesu proběhne ještě finální třídění, zabalení a export.
Bang Silalahi je inovátor a vizionář. Počátky jeho farmy sahají do roku 2004, kdy se zapojil do výzkumného programu na téma nejúčinější zemědělské postupy a pomoc farmářů v okolní lokalitě. V tuto dobu hospodařil pouze na jednom hektaru.
- Region: Toba, Sumatra
- Farma: Bang Silalahi a společenství farmářů
- Metoda zpracování: Anaerobic Washed Strawberry Infused Process
- Odrůda: Catimor
Postupem let se farma rozrůstala a v roce 2011 začal spolupracovat s vládními orgány a zapojil se do projektu na udržitelnost zemědělských postupů v přírodní krajině. Pomáhal okolním farmářům s technologiemi, inovativními metodami zpracování a také s důkladným školením všech jejich zaměstnanců.
Díky jejich píli a přístupu k okolní přírodě se jim v roce 2013 podařilo získat organické certifikáty va všechny produkty z jejich farmy.
Jak připravit kávu Indonésie Bang Silalahi Fruit Enzyme Infused?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Anaerobic Washed Fruit Enzyme Infused Process |
Microlot: | Ano |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Příchuť: | Jahody |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Limitovaná edice, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Indonésie káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Chuť: | Zralé jahody |
Země: | Indonésie |
Metoda zpracování: | Anaerobic Washed Fruit Enzyme Infused Process |
Region: | Sumatra |
Nadmořská výška: | 1400m |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.