Léto prý vzniklo proto, aby bylo kdy pít ledovou kávu. Zchladí, osvěží a nakopne zároveň. Vyzkoušejte originální recepty od klasických až po pravé kávové speciality. Ochutnejte: ...
Blog, Strana 5
Osvěžte se oblíbeným druhem ledové kávy zvaným Cold Brew Coffee. Jak ji připravit a docílit co nejlepší chuti? Čím se liší Cold Brew od klasické ledové kávy? Vůbec nepřijde d...
Čtete na obalu své zrnkové kávy metodu zpracování, ale nevíte, co přesně znamená? Pojďme se na to podívat. Způsob zpracování kávy totiž významně ovlivňuje výslednou chuť nápoje. O...
Objevte: Co je Chemex Jakou kávu vybrat Chemex? Jak připravit kávu v Chemexu Jak chutná káva z Chemexu Tipy a triky Co je Chemex Když si roku 1941 lékař ...
Obujte se do nás! COFFEESPOT teď můžete nosit i v teniskách Každý den se ve světě vypije neuvěřitelné množství kávy a tuny použitých kávových zrn jsou vyhazovány do odpadu. Mění...
Je to požitek, ke kterému se s očekáváním vracíte každý den. Nejprve polechtáte čich neodolatelnou vůní mleté kávy, pak se oddáváte koloritu její přípravy a když přiložíte ústa k...
Je to kolorit, který vás přenese k požitkářské pohodě italského a francouzského venkova. Položíte moka konvičku na plamen, zaposloucháte se do líného varu vody a když přes trysku v...
Padáte v létě horkem jako náš pražicí stroj? Jemu pouštíme větrák a vám doporučujeme tuhle báječnou kávovou zmrzlinu. Pravda, milovníci zdravého životního stylu nás za tenhle rece...
Milí fandové i nově příchozí, máme konečně OTEVŘENO! Náš NEJDELŠÍ (skoro 3 roky), NEJVĚTŠÍ (350m2), NEJTĚŽŠÍ a NEJVYČERPÁVAJÍCÍ projekt je ...
Na začátku roku 2019 nás vyzpovídala redaktorka z týdeníku EURO Bára Vojtová. Rok 2018 přinesl mnoho událostí a změn. Chcete vědět co se u nás v pražírně kávy ...
růček po krůčku zlepšujeme, co se dá. Děláme to s jasným cílem: Maximální kvalitu kávy a všech služeb. Jak se nám daří? Posuďte sami. PŘEČTĚTE SI: 2017 Jak vzni...
Kávová zrna musí urazit dlouhou cestu z farem z Afriky, Ameriky či Asie, než se dostanou k nám do pražírny. Často se nás ptáte, jakým způsobem kávu vlastně dovážíme...
Konzumace kávy celosvětově roste a ne jinak je tomu v České Republice. S nárůstem spotřeby kávy roste také poptávka po kvalitní kávě. Přestože rozpustnou kávu můžeme nalé...
Snoubení dvou skvělých věcí někdy dopadá doslova dokonale. Přesně tak je to v případě levandulí, které mám spojené hlavně s cestami na jih Francie a romantickými vyhlídka...
V dnešním přetechnizovaném světě považuje hodně spotřebitelů alternativní metody přípravy kávy za podřadné a rozhodnou se pořídit si domácí espresso kávovar. Po nějaké době porovná...
Už jste slyšeli, že káva je občas označována jako arabské víno? Mnoho milovníků a znalců vína se stane i milovníky kávy. Naše pražírna je situována na Slovácku, kde v&nbs...
Stále nemáš svého pražiče? Třeba tě těchto devět důvodů přesvědčí, proč si zkusit toho svého najít a získat tak přístup do světa plného energických vůní a chutí. 1. ČERSTVOST. MAX...
"Hrníčkovaná" neboli degustace kávy se dá popsat mnoha způsoby. Zkusím se vyhnout přehnané odbornosti o složitosti jednotlivých procesů, vůní a chutí, ale zároveň se poku...
Je úžasné být svědkem toho, kolik práce se dá udělat za celé ráno. A to ještě není ani poledne. Ale za hodinu bude, a to už budeme muset být zpět v pražírně. Teď míříme k...
Při návštěvě Coffeespotu se kromě kávy těším na jejich kávové sušenky, které mají volně k ochutnání. Netajím se tím, že jich někdy ochutnávám tak dlouho, až zmizí z talíř...
Život pražiče začíná brzy ráno a končí pozdě večer. Málokdy je čas si oddychnout a nic nedělat. Pražič stále šlape jako hodinky a na jeho práci je závislá spousta lidí i&...
Není tomu tak dávno, co jsem sám na sobě zjistil, že když do sebe po ránu vliju kýbl rozpustné kávy, můj den bude probíhat poněkud aktivněji a méně stresově. Čl...