Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram

cena: 135,00 Kč (5,18 EUR)
skladem

Nejprodávanější

cena: 147,00 Kč (5,64 EUR)
skladem
cena: 135,00 Kč (5,18 EUR)
skladem
cena: 199,00 Kč (7,64 EUR)
skladem

25. 02. 2017

Levandulové cappuccino

Snoubení dvou skvělých věcí někdy dopadá doslova dokonale. Přesně tak je to v případě levandulí, které mám spojené hlavně s cestami na jih Francie a romantickými vyhlídkami na levandulová pole, a taky cappuccina, jenž si rád dopřávám ve své oblíbené kavárně, kde mě dokáže zbavit stresu a zahnat zlé myšlenky. Obě věci pak spojují tyto zážitky dohromady a tvoří úžasnou chvíli, která se sice s cestou do francouzské Provence srovnat nedá, ale má k tomu zaručeně blízko.

Levandulový sirup 

  • 1 kg třtinového cukru (pokud možno, co nejtmavšího)
  • květ levandule, 30 g (v e-shopech kolem 30Kč)
  • 1 l filtrované vody

 

Cukr nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a zahříváme. Mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí a přivedeme k varu. Často mícháme a svaříme na požadovanou hustotu (cca 5-10 minut). Dáváme pozor, aby se tekutina nepřichytla.

Příprava levandulového sirupu 

Pokud máme hotovo, přisypeme květ, důkladně promícháme a dáme chladit. Po vychladnutí uložíme do chladu na 3.5 dní. Potom přecedíme a je hotovo.

Domácí levanduový sirup

Levandulový sirup je mimo jiné vhodný i pro přípravu letních drinků, např. s vymačkanou limetkou, se sodovkou a ledem nebo dle vlastní fantazie.

Levandulové cappuccino


Na dno cappuccino šálku kápneme 0,10 - 0,15 ml levandulového sirupu. Do šálku připravíme espresso a doplníme mléčnou pěnou.

Levandulové cappuccino