Otázky a odpovědi
Kávový slovník
Nerozumíte řeči našeho kmene?
Osvojte si správný kávový slovník.
Zastavte se u nás v pražírně kávy.
Můžete u nás ochutnat a nakoupit z kompletní nabídky káv. Rádi vám poradíme s výběrem.
COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)
Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.
Snoubení dvou skvělých věcí někdy dopadá doslova dokonale. Přesně tak je to v případě levandulí, které mám spojené hlavně s cestami na jih Francie a romantickými vyhlídkami na levandulová pole, a taky cappuccina, jenž si rád dopřávám ve své oblíbené kavárně, kde mě dokáže zbavit stresu a zahnat zlé myšlenky. Obě věci pak spojují tyto zážitky dohromady a tvoří úžasnou chvíli, která se sice s cestou do francouzské Provence srovnat nedá, ale má k tomu zaručeně blízko.
Cukr nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a zahříváme. Mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí a přivedeme k varu. Často mícháme a svaříme na požadovanou hustotu (cca 5-10 minut). Dáváme pozor, aby se tekutina nepřichytla.
Pokud máme hotovo, přisypeme květ, důkladně promícháme a dáme chladit. Po vychladnutí uložíme do chladu na 3.5 dní. Potom přecedíme a je hotovo.
Levandulový sirup je mimo jiné vhodný i pro přípravu letních drinků, např. s vymačkanou limetkou, se sodovkou a ledem nebo dle vlastní fantazie.
Na dno cappuccino šálku kápneme 0,10 - 0,15 ml levandulového sirupu. Do šálku připravíme espresso a doplníme mléčnou pěnou.
Nerozumíte řeči našeho kmene?
Osvojte si správný kávový slovník.
Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.
Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT