3. Degustační balení kávy na FILTR 4 x 50g ZRNO
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírny

Jak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmyDetailní popis produktu
Degustační balení káv z edice White Bean — káva na filtr a alternativní metody přípravy.
Nemůžete se rozhodnout, jaký druh kávy u nás ochutnáte?
Připravili jsme pro vás degustační balení kávy z edice White Bean. Získáte tak přehled o chutích a vůních nejlahodnějších káv ze všech koutů světa. Překvapte rodinu, známé nebo kolegy jedinečnou ochutnávkou nebo dárkem.
White Bean = pod tímto označením najdete kávy, které naši dovozci osobně hledají přímo na farmách s jasným cílem: Najít to chuťově nejzajímavější z čerstvých sklizní od farmářů z těch nejlepších plantáží světa.
Za vznikem projektu White Bean stojí:
- desítky tisíc hodin zkušeností
- tisíce pražících cyklů
- stovky pražících profilů
Jaké kávy ochutnáte
Balení obsahuje: 4x 50g čerstvě pražené zrnkové kávy
1x 50g Kostarika Palmichal Yellow Honey
Káva s jiskrnou chuťovou kombinaci citronu, granátového jablka a černého čaje- Chuť: citron, granátové jablko, černý čaj
- Země: Kostarika
- Zpracovatelský závod / farma: Finca Frailes
- Oblast: Tarrazu, Frailes
- Nadmořská výška: 1500 - 1600 m
- Metoda zpracování: Yellow honey
- Pražená káva zrnková 100% Arabica
1x 50g Etiopie Halo Beriti Washed
Černý čaj, bergamot, tmavá čokoláda a borůvky — neskutečná chuťová kombinace
- Chuť: černý čaj, bergamot, tmavá čokoláda a borůvky
- Země: Etiopie
- Oblast: Yirgacheffe
- Farma: Halo Beriti
- Nadmořská výška: 1830-2200 m
- Odrůda: Směs místních odrůd
- Metoda zpracování: Washed
- Pražená káva zrnková 100% Arabica
1x 50g Etiopie Chelbesa Carbonic Maceration
Jedinečná káva zpracována karbonickou macerací - dokonalost sama
- Chuť kávy: černý čaj, meloun, citrusy a broskve
- Země: Etiopie
- Region: Yirgacheffe
- Zpracovatelská stanice: Chelbesa Washing Station
- Metoda zpracování: carbonic maceration
1x 50g Indonésie Trenggiling Wet Hulled
Zrnková káva Indonésie Trenggiling Wet Hulled je ideální pro alternativní přípravu na filtr. V chuti naleznete peckovité ovoce, colu a třtinový cukr.
- Chuť: peckovité ovoce, colu a třtinový cukr.
- Země: Indonésie
- Zpracování: Wet Hulled - jedinečný proces mokrého loupání
- Nadm. výška: 1200-1700 m
O filtrované kávě
Filtrovaná káva někdy vypadá v porovnání s espressem jako méněcenná káva. To je ale velký mýtus. Pokud je dobře připravená, odmění vás vyjímečným kávovým zážitkem. Navíc aroma a chuť kávy v šálku vydrží delší dobu.
Milovníci jiskrných ovocných chutí s lehčím tělem, si je mohou dopřát i na espresso.
Jak připravit kávy z degustačního balení na filtr?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Degustační balíčky kávy |
---|---|
? Acidita: | Vysoká |
Balení: | Dárkové balení, Degustační balíček |
? Chuťové tóny: | Ovocná |
Příchuť: | Sušené ovoce |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Velikost (g): | 200 g |
? Země původu: | Etiopie káva |
Značka: | Coffeespot |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.