Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram

cena: 135,00 Kč (5,18 EUR)
skladem

Nejprodávanější

cena: 149,00 Kč (5,72 EUR)
není skladem
cena: 119,00 Kč (4,57 EUR)
skladem
cena: 149,00 Kč (5,72 EUR)
není skladem

15. 02. 2017

Domácí kávové sušenky COFFEESPOT

Při návštěvě Coffeespotu se kromě kávy těším na jejich kávové sušenky, které mají volně k ochutnání. Netajím se tím, že jich někdy ochutnávám tak dlouho, až zmizí z talíře. Jindy je zase přede mnou musí schovávat. Nezbylo mi nic jiného, než si zjistit recept, protože takové upršené kávové nedělní odpoledne s nimi musí být naprosto dokonalé.

  • 275 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 60 g cukru moučka
  • 1/2 kávová lžička soli
  • vanilkový cukr (pár kapek vanilkové tresti)
  • 20 g jemně mleté kávy, nejlépe Brazílie Cerrado Doce Diamantina

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr, vanilku mletou kávu a sůl. Přidáme pokrájené máslo a pomoci rukou je s moukou rozmělňujeme do té doby, než se těsto spojí. Vypracujeme, utvoříme váleček a dáme přes noc odležet do chladu.

Druhý den utvoříme kuličky v průměru 3-4 cm a tvarujeme vidličkou. Nahřejeme troubu na 180°C. Poskládáme na plech vyložený pečicím papírem s rezervou mezi plátky, protože těsto pečením trochu nabude. Pečeme asi 10 minut dle trouby. Necháme vychladnout na plechu.

Kávové sušenky mi základní chutí připomínají vánoční vanilkové rohlíčky. Jen o něco máslovější, méně sladké a s lehkou příchutí kávy.

 

Domácí kávové sušenky