Tanzánie Isaiso Washed
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírny

Jak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Káva z oblasti, které se přezdívá „africké Skotsko“, je ideální volbou pro milovníky kávy, kteří chtějí prožít opravdový chuťový zážitek.

Tento konkrétní lot vyhrál národní soutěž pořádanou organizací Tanzanian Coffee Board a vy ji můžete nyní ochutnat.
Tato káva je speciálně vybíraná pro milovníky alternativních příprav, ideální pro filtrovanou kávu, která zvýrazní její jedinečný profil. Připravte se na svěží explozi citrusů, které se dokonale snoubí s jemnými tóny rebarbory. Dozvuk karamelu pak dodává každému doušku bohatou a plnou chuť.
O kávě
Tanzanie ohromuje širokou směsicí divoké přírody, kulturního bohatství a přírodních superlativů. V současné době je přibližně 38 % území země oficiálně chráněno jako národní parky nebo chráněné oblasti. K tomu je třeba připočíst nádherné pobřeží a zasněžené Kilimandžáro na severu.
Uprostřed této rozmanitosti se nacházejí jedny z nejlepších afrických káv s komplexními chuťovými profily. Tanzanská produkce kávy se nachází především v okolí Kilimandžára na severu a na jižní vysočině Mbeya.
Oblast Mbeya na jihozápadě je známá svou úrodnou půdou, díky níž se zde daří výběrové kávě, kakau, čaji a koření. Jako poměrně odlehlá a nepříliš rozvinutá oblast má však Mbeya jedinečnou vlastnost. Káva se zde pěstuje na vysokých náhorních plošinách místo na strmých svazích. Pěstitelé v této oblasti se v létě setkávají s intenzivním slunečním svitem, ale také s vydatnými dešti v zimním období.
Farmáři obvykle pěstují kávu na území o velikosti v průměru 2 hektary. Ruční a selektivní sběr pouze zravlých třešní zajišťuje tu nejvyšší kvalitu kávy. Svou úrodu třešní následně farmáři dodávají do takzvaných "centrálních promývacích stanic" (CPU), malých stanic, které vlastní a provozuje 10-80 zemědělců z Isaiso AMCOS (Agricultural Marketing Cooperative Society). Družstva absolvují pravidelná školení v oblasti agronomie zaměřená na zlepšení kvality kávy a jejího zpracování.
Jak připravit kávu Tanzánie Isaiso washed?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Střední, Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná, Květinová |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Washed |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Bourbon, Kent |
Příchuť: | Citrusy, Karamel, Rebarbora |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g, 1000 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Tanzánie káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Region: | Jižní Tanzánie / Mbeya |
Země: | Tanzánie |
Metoda zpracování: | Washed |
Chuť: | Citrusy, rebarbora, karamel |
Nadmořská výška: | 1600-1670 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.