Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Dripper

Dripper – někdy také V60, podle názvu konkrétního modelu japonské značky Hario – představuje nádobu ve tvaru trychtýře, kam se vkládá filtr. Jde o pomůcku pro jednoduchou alternativní přípravu kávy překapáváním, tzv. pour-over. Z dripperu nejlépe chutnají tzv. white bean druhy kávy určené na filtr.

Dripper může být plastový, skleněný, keramický nebo kovový. Do něj jednoduše vložíte papírový filtr a středně namletou kávu. Potom pomalu překapete horkou vodu přímo do šálku nebo konvičky. Elektrické kávovary mají trychtýře již zabudované.

Příprava kávy v dripperu:

  1.     Vložte filtr do dripperu.
  2.     Propláchněte filtr horkou vodou.
  3.     Nasypejte středně namletou kávu.
  4.     Spařte kávu horkou (ale ne vroucí) vodou.
  5.     Pomalu přelévejte vodu skrz filtr.

Filtrování představuje oblíbený způsob přípravy kávy hlavně v Japonsku, USA a severských zemích. Poslední dobou získává příznivce i v Evropě – díky své nenáročnosti a lehké, čisté a jasné výsledné chuti kávy.

 

dripper na kávu V60

 

Novinky z našeho blogu

Nahlédněte do naší nové pražírny a balírny přímo z prodejny
27.06.2019
Nahlédněte do naší nové pražírny a balírny přímo z prodejny
Náš NEJDELŠÍ (skoro 3 roky), NEJVĚTŠÍ (350m2), NEJTĚŽŠÍ a NEJVYČERPÁVAJÍCÍ projekt je u konce a zároveň na úplném začátku. Bez vás všech by to nešlo! ... číst celé
Cold Brew Coffee: Dopřejte si studené kofeinové osvěžení
08.05.2019
Cold Brew Coffee: Dopřejte si studené kofeinové osvěžení
Nemáte v létě chuť na espresso? Zkuste variantu ledové kávy Cold Brew Coffee. Při přípravě vůbec nepřijde do styku s horkou vodou. Jak vykouzlit tu ne... číst celé
Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
10.03.2019
Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
Na obalech s kvalitní zrnkovou kávou se setkáte s označením způsobu zpracování, kterým daný druh prošel. Jeho správné provedení významně ovlivňuje chu... číst celé
Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?
04.02.2019
Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?
Většina lidí si kvalitní produkty spojuje s výjimečnými příležitostmi. My ale chceme, aby kvalitní káva byla přirozenou součástí běžného dne. číst celé
Kávové novinky do e-mailu

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a Coffeespot Pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog
 

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 8:00 - 17:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2019 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz