Znáte ten pocit? Brouzdáte internetem, pro sebe už jste si vybrali milion věcí, ale nevíte, co letos nadělit ostatním. My víme. Dejte jim naši výběrovou kávu. Pomůžeme vám vybrat. ...
Užitečné informace, Strana 2
Výpis článků
Také vy uvažujete o tom, že si splníte sen a otevřete si vlastní kavárnu nebo espresso bar? Pokud jste to právě vy, tak si přečtěte následující řádky. Vybrali jsme za nás nejzásadn...
O PŮVODU ARABIKY O vzniku a šíření arabského kávovníku se dochovaly jen kusé zprávy. Místy si dokonce odporují. Pravděpodobně Arabica vznikla zkřížením dvou druhů – Coffea Canephora a Eugenioides – v oblasti mezi Etiopií a Jižním Súdánem. V Etiopii a Súdánu postupně vyšlechtili tisíce odrůd arabského kávovníku. Jen zlomek z nich se dostal do dalších zemí. ODRŮDY ARABIKY Zřejmě nejznámější odrůdu představuje Typika, původem z Jávy. Tvoří základ všech „obyčejnějších“ druhů. ...
Existuje mnoho způsobů degustace kávy. Jen jeden je však správný. Jde o to, aby měl kdokoliv napříč světem v šálku co nejpodobnější výslednou chuť konkrétní kávy, kterou ochutnává. Proto má degustace kávy jasná pravidla. Zjednodušeně se podobá přípravě českého turka. Sto chutí, sto vůní… Výběrovou kávu cestou k vám lidé ochutnají až 100×. Začínají producenti už v průběhu sklizně, poté ochutnávají kávu po zpracování ještě na farmě, pak v průběhu sušení, před export...
Některé z káv v naší nabídce označujeme jako mikrolot. Zjednodušeně jde o exkluzivní část sklizně. Kávu s rodokmenem, u které naprosto přesně víte, odkud pochází a kdo a jak ji zpr...