Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Dževa

Džezva (též ibrik, briki, rakwa, finjan či kanaka) je konvička z tepané mědi s dlouhou rukojetí. Jde o oblíbenou pomůcku pro přípravu kávy v jihovýchodní Evropě a na Středním východě.

Káva z džezvy bývá silná a hutná. Jemné mletí, správný poměr kávy a vody a působení tepla zajistí extrakci zajímavých chutí. Opakovaným zahříváním získá káva charakteristickou silnou strukturu.

Příprava kávy v džezvě:

  1.     Nalijte vodu do konvičky a pomalu ji nad středním plamenem přiveďte k varu.
  2.     Sundejte konvičku z ohně/plotny.
  3.     Přidejte jemně namletou kávu vhodnou pro alternativní přípravu – asi 1 lžičku na šálek.
  4.     Důkladně promíchejte.
  5.     Vraťte džezvu na plotnu a za jemného míchání zahřívejte, dokud káva netvoří pěnu (nesmí se začít vařit).
  6.     Stáhněte z plotny a nechte asi 1 minutu odstát.
  7.     Chcete-li z kávy vytáhnout silnější chuť, vraťte konvičku zpět na plotnu a zahřívejte, dokud nezačne tvořit pěnu (opět se nesmí začít vařit).
  8.     Lžičkou odeberte trochu pěny a dejte ji na dno šálku.
  9.     Opatrně přelijte tak, aby se do nápoje nedostaly vylouhované částečky ze dna.
  10.  Nechte pár minut usadit a podávejte.

dževa na kávu

Čištění džezvy

Džezvu myjte nejlépe jemnou houbičkou ve vodě s trochou saponátu. Postupné ztmavnutí lemu je přirozený proces, není na škodu.

 

Novinky z našeho blogu

Cold Brew Coffee: Dopřejte si studené kofeinové osvěžení
08.05.2019
Cold Brew Coffee: Dopřejte si studené kofeinové osvěžení
Nemáte v létě chuť na espresso? Zkuste variantu ledové kávy Cold Brew Coffee. Při přípravě vůbec nepřijde do styku s horkou vodou. Jak vykouzlit tu ne... číst celé
Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
10.03.2019
Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
Na obalech s kvalitní zrnkovou kávou se setkáte s označením způsobu zpracování, kterým daný druh prošel. Jeho správné provedení významně ovlivňuje chu... číst celé
Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?
04.02.2019
Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?
Většina lidí si kvalitní produkty spojuje s výjimečnými příležitostmi. My ale chceme, aby kvalitní káva byla přirozenou součástí běžného dne. číst celé
Srovnání zrnkové kávy Arabiky a Robusty
18.01.2019
Srovnání zrnkové kávy Arabiky a Robusty
Kávovníků existuje přes 120 druhů. Jaké jsou hlavní rozdíly mezi nejznámější kávou Arabica a Robusta? Která je kyselejší a která má vyšší podíl kofein... číst celé
Kávové novinky do e-mailu

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a Coffeespot Pražírna kávy z Moravy

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog
 

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Huštěnovice 61
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 8:00 - 17:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2019 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz