Tým Coffeespotu se po roce opět vydal na Prague Coffee Festival. Zatímco loni jsme se prezentovali na espresso a brew barech, tentokrát jsme měli po celý víkend vlastní stánek, kde jste mohli ochutnat to nejzajímavější z naší aktuální nabídky.
O víkendu 15. a 16. listopadu se na pražském Holešovickém výstavišti konal největší svátek kávy v Česku — a my jsme se vrátili zpět plní dojmů. Bylo skvělé potkat se s vámi osobně. Ke stánku Coffeespot jste přicházeli v opravdu hojném počtu a my z toho měli obrovskou radost. Stejně tak nás těšilo setkat se s baristy, pražiči, kavárníky i dalšími lidmi z kávové komunity. Prostě víkend, jak má vypadat.

photo by Katya Brezinskaya
Co jste mohli ochutnat
Na filtru jsme představili to nejlepší z naší nabídky. Pokud hledáte tipy, mrkněte do sekce White Bean — obzvlášť doporučujeme Etiopii Negele (anaerobní naturál) a Indonésii Hendra Kupas Kiss Miss.
Kávy na filtr

Kávy z edice White Bean nejlépe vyniknou při přípravě alternativními metodami.
Najít kávy pro měEspresso jsme jeli rovnou na dvou mlýncích.
Na jednom jela slaďoučká Brazílie Fazenda, miláček mnoha našich partnerských kaváren.
Na druhém naše šikovná kolegyně Věrka rozjížděla něco trošku odvážnějšího — funky Indonésii Hendra & Avatara Natural.
A vaše reakce? Jedním slovem: WOW!
Vyladěné espresso směsi

Směsi z COFFEESPOTU pro váš kávovar jsou výsledkem dlouhodobého a složitého procesu. Postupným zkoušením a vylaďováním poměrů jednotlivých druhů vytváříme komplexní a vyváženou chuť. Přesně takovou, jakou od dané espresso směsi očekáváme.
Jak festival vnímali naši kolegové
Tolik příjemných setkání jsem ani nečekal. Účast na festivalu pro nás byla skvělou odměnou i příležitostí hrdě prezentovat naše kávy a potkat se s přáteli a známými z kávového světa,
říká Jiří Mahr, který se v Coffeespotu stará o zákazníky z řad kaváren a bister.
„Příště bych ale volil větší prostory,“ dodává k tomu, jak byl pavilon E po celý víkend doslova přeplněný kávomilci z Česka i Slovenska.
Obchodník Coffeespotu Damian Macek festival shrnul takto:
Takový zájem o náš produkt jsem upřímně nečekal. Bylo skvělé mít dost času s nadšenci prohodit pár slov — každá káva tak dostala popis, který si zaslouží. A věřím, že Michalovo vyprávění mnohé naladilo na naši vlnu a neskončilo to pouze ochutnávkou, ale i zážitkem.
Neopomněl přitom ocenit i vypravěčské dovednosti našeho pražiče Michala Machaly, které obohacují snad úplně všechny momenty.
Cesty za kávou Michala Machaly
Standardem každé dobré pražírny je přesně vědět, odkud bere svou kávu. Dojet na místo a vybrat tu nejlepší a nejzajímavější.
Osobní setkání s farmáři, prohlídka procesů zpracování i společné cuppingy nám umožňují opravdu pochopit, odkud káva pochází a jak se její charakter formuje od semínka až po šálek.
