Cesty za kávou

Kávu střežíme od zrnka na plantáži
až k lahodnému šálku na vašem stole
Všechny zážitky a znalosti z cestování přenášíme zpět do naší pražírny, kde se z jednotlivých káv rodí pečlivě sestavené edice a stálé nabídky.
Díky cestám za kávou se naše nabídka neustále rozšiřuje o nové objevy a příběhy, které rádi sdílíme s vámi – s našimi zákazníky i kavárníky, kteří chtějí víc než jen dobrou kávu.

Naše zážitky z cest
Cesta do Indonésie aneb kde roste káva i naděje
Náš hlavní pražič Michal Machala se vydal do Indonésie, kde osobně poznával farmáře, zpracovatelské stanice a životní příběhy lidí, kteří stojí za kávou, kterou už jste možná u nás ochutnali.

V srdci Sumatry: mezi jahodami, vanilkou a kávou
Hlavním cílem návštěvy byla praktická zkušenost s co-fermentaci kávy s ovocem. Náš pražič Michal přímo na místě fermentoval kávu s čerstvou jahodovou šťávou a vanilkou, čímž vznikly originální chuťové profily - aktuální trend, který nabízíme i v našich limitkách.

Indonésie bez filtru: Origin trip, který změnil pohled na kávu
Jak chutná Indonésie, když ji projedete na motorce, naspíte jen pár hodin a poprvé stojíte uprostřed kávových polí, které jste znali jen z knížek?

Cesta za kávovou vůní do Keni
Jak chutná káva, když znáte její příběh od samotného semínka? Vyrazili jsme do Keni, abychom na vlastní oči viděli, jak vzniká výjimečná sklizeň a navázali přímé vztahy s farmáři.
