Cesty za kávou

Standardem každé dobré pražírny je přesně vědět, odkud bere svou kávu. Dojet na místo a vybrat tu nejlepší a nejzajímavější. Osobní setkání s farmáři, prohlídka procesů zpracování i společné cuppingy nám umožňují opravdu pochopit, odkud káva pochází a jak se její charakter formuje od semínka až po šálek.

mapa-kavy1

Kávu střežíme od zrnka na plantáži
až k lahodnému šálku na vašem stole

Všechny zážitky a znalosti z cestování přenášíme zpět do naší pražírny, kde se z jednotlivých káv rodí pečlivě sestavené edice a stálé nabídky.

Díky cestám za kávou se naše nabídka neustále rozšiřuje o nové objevy a příběhy, které rádi sdílíme s vámi – s našimi zákazníky i kavárníky, kteří chtějí víc než jen dobrou kávu.

cesty-kava-img1

wave

Naše zážitky z cest

Cesta do Indonésie aneb kde roste káva i naděje

Náš hlavní pražič Michal Machala se vydal do Indonésie, kde osobně poznával farmáře, zpracovatelské stanice a životní příběhy lidí, kteří stojí za kávou, kterou už jste možná u nás ochutnali.

Přečíst příběh

indonesie-report

wave

V srdci Sumatry: mezi jahodami, vanilkou a kávou

Hlavním cílem návštěvy byla praktická zkušenost s co-fermentaci kávy s ovocem. Náš pražič Michal přímo na místě fermentoval kávu s čerstvou jahodovou šťávou a vanilkou, čímž vznikly originální chuťové profily - aktuální trend, který nabízíme i v našich limitkách.

Přečíst příběh

cesty-kava-img1

wave

Cesta za kávovou vůní do Keni

Jak chutná káva, když znáte její příběh od samotného semínka? Vyrazili jsme do Keni, abychom na vlastní oči viděli, jak vzniká výjimečná sklizeň a navázali přímé vztahy s farmáři.

Přečíst příběh

report-kena