Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram

cena: 135,00 Kč (5,18 EUR)
skladem

Nejprodávanější

cena: 159,00 Kč (6,10 EUR)
skladem
cena: 139,00 Kč (5,34 EUR)
skladem
cena: 179,00 Kč (6,87 EUR)
skladem

Kávový slovník » Pražička kávy
Pražička kávy

Základní pilíř dobré pražírny kávy. Některé vlastní více pražiček na různé množství kávy: od malých vzorkových až po velké stroje, které naráz zpracují i desítky kilogramů čerstvých zrnek.

Bubnové pražicí stroje

Zatím nejrozšířenější a nejspolehlivější typ pražičky.

  1. Základ představuje pražicí buben, kam putuje káva z násypného trychtýře.
  2. Pražicí buben se musí stále otáčet. Díky tomu se zrnka zahřívají rovnoměrně.
  3. Po upražení se musí okamžitě zchladit. Proto ihned putují do chladicího bubnu.

pražička kávy

Okamžité zchlazení zastaví proces pražení a ukončí probíhající chemické reakce. Po upražení se zrnka několik hodin nechávají vyvětrat, aby se reakce ustálily.

Pak putuje do speciálních balíčků s jednosměrným ventilem. Ten vypouští oxid uhličitý, ale vzduch dovnitř nepustí. Káva si tak uchová vůni i chuť. Na váš stůl se dostane v té nejvyšší kvalitě.