Otevření nové kavárny: Co takhle začít s námi? (2.díl)

Otvíráte vlastní podnik a stále nevíte, s jakou kávou začnete svůj příběh? Nebo už kavárnu či bistro máte a uvažujete o změně? Volbu pražírny, s níž budete spolupracovat, doporučujeme v žádném případě nepodcenit. V lepším případě byste se mohli ochudit o zajímavé benefity.

Kvalita podmínkou

Jasně, na úvod pojďme zmínit to nejdůležitější. Pražírna vás musí zaujmout především kvalitou, kterou ideálně dlouhodobě vykazuje. A svou produkcí musí zapadnout do vašeho konceptu. Pokud jste už rozhodnutí a chcete dělat výběrovou kávu, na výběr máte v dnešní době nespočet slušných variant a není úplně snadné se ve všech orientovat.

piccolo

Určitě už máte užší (nebo v horším případě stále velmi obsáhlý) seznam se jmény různých pražíren. A tento text vzniká proto, aby vám výběr zjednodušil. Jak na to? Pokud vybíráme tedy za předpokladu, že na vašem listu figurují pražírny s kvalitním produktem, je potřeba se podívat i na další proměnné.

Cena až na prvním místě

Ať chcete, nebo ne, cena hraje jednu z nejdůležitějších rolí, ne-li tu nejdůležitější. A realita je taková, že se na současném trhu ceny kávy dost liší. V době, kdy cena zelené kávy celosvětově stoupá v důsledku dražší produkce, reagují logicky jejím zvyšováním i podniky.

kava-na-cold-brew

Zjednodušeně řečeno, dobře si to spočítejte. Například u nás můžete mít fajn výběrovku na espresso do 500 Kč. A to jako vážně. 

Jsme tu pro vás

Kávu už máte vybranou, jste spokojeni s kvalitou i cenou. Začíná to velmi dobře. Tak pojďme dál. Tím totiž proces nekončí. Svět výběrové kávy je také o navazování vztahů a jejich budování. Toto prosím nepodceňujte. 

mahr

Kvalitní pražírna se o své zákazníky postará i po jiné stránce.

  • Potřebujete poradit s nastavením mlýnku?
  • Aktuální káva vám nevyhovuje s chcete pomoct s výběrem jiné?
  • Máte jakýkoliv jiný provozní problém?
  • Nebo si chcete jen popovídat a třeba trochu rozšířit obzory o kávovém světě?

 

Pak jste u nás na správné adrese, protože my toto podnikům standardně nabízíme a baví nás to.

Nadstavba

Někdo slibuje, jiný to dělá. My naštěstí patříme do té druhé skupiny. Co třeba takhle cupping? Uspořádáme ho ve vaší kavárně na míru buď pro vaše zaměstnance, nebo i pro veřejnost. Připojíme k tomu zajímavý výklad a vydařený event je na světě. Potřebujete motivovat baristy? Nebo je proškolit? I tohle je důležité.

Trénink zaměstnanců ve vašem podniku je skvělou variantou. Také se můžeme potkat u nás v pražírně, kde workshop můžeme spojit rovnou s exkurzí.

Závěrem

Jak sami vidíte, je toho víc. Určitě ale vězte, že ať zvolíte jakkoliv, je dobré, a to alespoň zpočátku, zůstat u jedné pražírny (pokud nespočívá váš koncept v tom, že pražírny záměrně střídáte) a společně s ní růst. V případě, že i vy zrovna řešíte dilema s výběrem pražírny, neváhejte se na nás obrátit. Budeme se těšit na kvalitní a přátelskou spolupráci.

COFFEESPOT do vaší kavárny

mahr1

Individuální přístup je přesně to, na čem stavíme spolupráci. A baví nás to.

Jiří Mahr

E-mail: mahr@coffeespot.cz

Tel: +420 739 661 020
(8:00 - 17:00 hod.)

Chci úspěšnou kavárnu