Představujeme Seifert’s Brunch – místo, kde české ingredience dostávají hlavní roli

Když jsme poprvé poznali Seifert’s Brunch, zaujalo nás, že tenhle projekt z pražského Žižkova nevznikl jako další gastro startup nebo výsledek fanatické lásky ke speciality coffee. Měl jsem pocit, že by to mohl být projekt srdcařů a pro takové mám osobně slabost.

Všechno začalo jednou prostou otázkou nad prázdným prostorem v žižkovském přízemí na Hartigově ulici: Co nám tady v sousedství chybí?

usmívá se jeden z majitelů, Filip Kasal. S ním jsem byl v kontaktu od samotného začátku, kdy se projekt teprve rodil. 

Majitelům Teře, Tereze a Filipovi na Dolním Žižkově scházel stylový podnik s dobrou kávou a jídlem. Jejich lásku k brunchům a potřeba jíst dobře – bez chemie a bez kompromisů – přetavili v Seifert's Brunch.

Jsou mladí, z mého pohledu znalí světa, a zároveň hrdí na své české kořeny. Cítil jsem, že chtěli - a vlastně pořád chtějí - ukázat, že české produkty, lokální ingredience a rodinné recepty mají co říct místním i turistům. A že u nich platí: víš, co jíš.

seiferts_brunch

Seifert's Brunch staví na jednoduchosti, opravdovosti a rychlém, ale hodnověrném jídle. Takovém, které jde sníst na místě, vzít do ruky, nebo jako piknik na blízký Vítkov.

Podnik vyrostl nejdřív jako místo a interiér

Název ctí Jaroslava Seiferta – světového souseda ze Žižkova. Vizuálně se tu inspirace opírá o avantgardu a estetiku poloviny 20. století. Luxfery v interiéru jsou toho krásným důkazem.

Pak přišlo jídlo

V Seifert’s Brunch si pochutnáte na sendviči s roastbeefem a uzenou majonézou. Oblíbenou stálicí je Šunka ‘n’ Sýr s pražskou šunkou od řezníka odvedle, nebo Vejce ‘n’ Sýr s vejcem z volného chovu a Blaťáckým zlatem. Menu postavil šéfkuchař a majitel podskalské fine-diningové restaurace Vallmo, Martin Makovička.

Sladké tu chutná stejně důvěrně jako doma u mámy nebo babičky. Dezerty se pečou podle rodinných receptů. K jídlu si tu dáte českou minerálku Il Sano z Mariánských lázní, přírodní limonády Něcojako a naturální vína z Čech a Moravy. Ryzí a bez chemie.

seiferts_brunch1

 

Ale teď to hlavní. Kafe. 

“Náš první a klíčový dodavatel byl a je COFFEESPOT. Už na prvním setkání s Jirkou jsme si lidsky sedli. Pomohl nám s výběrem produktů a naučil nás připravit naše první espresso. A to byl ten moment, kdy se to pomyslně rozjelo,” vzpomíná Filip. 

Na espressu najdete zpravidla Indii Malabar. To nás baví, protože ji často v kavárnách nenajdete. Z pohledu specialty coffee je Indie stále taková raritka, byť už si pomalu razí cestu do českých kaváren. Jde o 100% arabiku, která jde však chuťově lehce proti proudu. Místo ovocitosti v ní najdete spíše hořkost (tu v dobrém slova smyslu), čokoládové tóny a příjemnou zemitost. V espressu má krásné plné tělo, výraznou cremu, chutná skvěle i v cappuccinu.

seiferts_brunch2

 

Seifert's Brunch v prosinci oslaví svůj první rok existence

Za tu dobu se zapsali mezi sousedy. Lidi podle slov majitelů za nimi jezdí i z dálky, aby je ochutnali. A začali tvořit komunitu kolem hodnot, které sdílíme i my: poctivost, lokální řemeslo, radost, autenticita.

A na co jsou v Seifert’s Brunch nejvíc hrdí?

“Na tým. Skvělí lidé, kteří tu pracují, jsou páteří celého konceptu. Drží atmosféru a starají se o hosty. Díky nim je Seifert’s Brunch místem, kde jde o dobré jídlo a pití, ale i o pocit klidu, lidské vřelosti a příjemné atmosféry,” uzavírá Filip. 

 

COFFEESPOT do kavárny

mahr1

Individuální přístup je přesně to, na čem stavíme spolupráci. A baví nás to.

Jiří Mahr

E-mail: mahr@coffeespot.cz

Tel: +420 739 661 020
(8:00 - 17:00 hod.)

Chci COFFEESPOT