Tanzánie Ilomba Peaberry washed 250g
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírny

Jak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmyDetailní popis produktu
Zrnková káva Tanzánie Ilomba Peaberry washed je ideální pro alternativní přípravu na filtr. V chuti naleznete borůvky, ibišek a černý čaj.
Ilomba Best AMCOS (Agricultural Marketing Cooperative Society) byla založena v roce 1997 jako farmářská skupina. Skupina byla zaregistrována jako družstevní unie v roce 2006 a nyní je považována za zemědělskou marketingovou družstevní společnost AMCOS. Družstvo založilo zpracovatelský závod Ilomba v roce 2007 ve vesnici Ilomba v okrese Mbozi.
O kávě
Stanice sídlí na strmých svazích jihozápadní vysočiny v Mbeya, přezdívaném „africké Skotsko“. V roce 2018/2019 měla společnost Ilomba Best AMCOS 150 registrovaných zemědělců, kteří dodávaly kávu.
Skupina se zaměřuje na zvyšování kvality kávových třešní a do budoucna plánují výstavbu nových fermentačních nádrží, kanceláří a skladů. Nabízí také své vybavení zemědělcům, kteří nejsou členy, aby pomohli svým sousedům zlepšit kvalitu svých káv.
Kromě pěstování kávy zemědělci obvykle pěstují kukuřici, fazole, arašídy, slunečnice, zázvor a také květ s názvem Pyrethrum Daisy, který je často pěstován pro jeho insekticidní vlastnosti.
Farmáři selektivně ručně sbírají třešně a dodávají je do továrny Ilomba. Třešně se vizuálně třídí a zbavují dužiny. Káva se fermentuje za mokra a poté se promyje v čisté vodě.
Pergamen se suší na vyvýšených záhonech. Pracovníci často kávu prohrabávají, aby zajistili rovnoměrné sušení. Sušení trvá přibližně 14 dní.
Jak připravit kávu Tanzánie Ilomba Peaberry washed?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
#Tag: | Akce, Kvalitní, Luxusní, Nejlepší |
Acidita: | Vysoká |
Balení: | Sáček, Pytlík |
Chuťové tóny: | Ovocná, Květinová |
Metoda přípravy: | Na filtr, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed) |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Bourbon, Kent, Typica |
Příchuť: | Borůvky, Ibišek, Černý čaj |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
Země původu: | Tanzanie káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Region: | Jižní Tanzánie / Songwe, Mbozi |
Zpracovatelský závod: | Družstvo AMCOS - sdružení malých farmářů |
Země: | Tanzánie |
Metoda zpracování: | Washed |
Chuť: | borůvky, ibišek, černý čaj |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.